Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pridi, bodi moja luč!

Objava: 26. 08. 2010 / 12:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pridi, bodi moja luč!

Založba Družina je v sozaložbi z založbo Novi svet izdala prevod knjige z izbranimi spisi matere Terezije iz Kalkute s komentarji in po izboru p. Briana Kolodiechuka, postulatorja postopka za prištetje bl. matere Terezije med svetnike in svetnice.

Zasebni spisi »svetnice iz Kalkute«

Založba Družina je v sozaložbi z založbo Novi svet izdala prevod knjige z izbranimi spisi matere Terezije iz Kalkute s komentarji in po izboru p. Briana Kolodiechuka, postulatorja postopka za prištetje bl. matere Terezije med svetnike in svetnice.



Knjiga z naslovom Pridi, bodi moja luč in podnaslovom Zasebni spisi »svetnice iz Kalkute« po eni strani prinaša življenjsko in redovno, predvsem pa dobrodelno »zgodbo« velike Albanke, po drugi pa tudi odgovore na življenjske in duhovne stiske sodobnega človeka. Je navdih za iskanje lastne poti ob poglobljenem spoznavanju življenjske, redovne in človekoljubne poti redovnice, ki je črpala navdih, moč in spodbude za svoje delovanje iz srčne strani Jezusa Kristusa. Odrešenika človeštva, ki je sam pretrpel vso bolečino zapuščenosti, zavrženosti in nehvaležnosti človeškega rodu in vsa ponižanja, ki lahko doletijo človeka, ko ta pozabi, kdo pravzaprav je, in se spozabi, kot se je tedanji človeški rod nad Odrešenikom sveta. Predvsem pa je veliko pričevanje, kaj lahko Bog naredi iz človeške slabotnosti, krhkosti in tudi občasne nemoči, če se mu človek popolnoma zaupa in preda. Premaga tudi temo in skušnjavo božje odsotnosti, kakršna je desetletja trla mater Terezijo, a je ni zlomila; ravno nasprotno: še bolj jo je zbližala z »Možem bolečin«.



Knjigo o materi Tereziji sta prav na 100. obletnico njenega rojstva 26. avgusta opoldne v prostorih Družine izjemno duhovno poglobljeno predstavila prof. dr. Anton Štrukelj in jezuit p. Jože Kokalj. Prvi je udeležencem približal življenje in delo ter lik velike redovnice, drugi pa osebna srečanja z njo in uspešni slovensko-hrvaški misijon v Bengaliji, s katerim, posebej še z misijonarjem in pesnikom Jožetom Cukaletom, je bila tesno povezana mati Terezija. Oba predstavitelja sta tako živo in poglobljeno spregovorila o veliki redovnici in redovni ustanoviteljici reda misijonark ljubezni do bližnjega, da je ta prav zaživela pred nami. Najbolj pa bo, ko boste to dragoceno knjigo – najboljše dokumentarno delo doslej o materi Tereziji – vzeli v roke, se potopili v njene misli, predvsem pa jo posnemali v njeni veliki ljubezni do malega, zavrženega, trpečega človeka.

Knjiga je na voljo za ceno 20 evrov pri Družini. Pokličite telefonsko številko: 01/36-02-828 oziroma se oglasite na Družini na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.
Toplo priporočamo!





Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh