Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priče Božje nežnosti

Objava: 15. 02. 2019 / 09:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.02.2019 / 10:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priče Božje nežnosti

Priče Božje nežnosti

Izšla je prva številka revije Božje okolje v letu 2019, v kateri je glavna tema Božja nežnost in kako jo prinašati v svet.
Izšla je prva številka revije Božje okolje v letu 2019, v kateri je glavna tema Božja nežnost in kako jo prinašati v svet.

Prava nežnost ni pomehkuženost, ampak spoštuje sebe in drugega. Duhovnik in teolog Ciril Sorč piše o tem, kako smo ljudje ustvarjeni z Dotikom in zanj, Anja Kastelic pa o Bogu, ki spoštljivo in nežno zakoraka v vsako našo bolečino.

Upokojeni mariborski nadškof Marjan Turnšek in družinska in zakonska terapevtka Barbara Simonič v intervjuju spregovorita o tem, kako sicer zapostavljeno krepost nežnosti spet vključiti v vsakdan. Sledi pričevanje o Bogu, ki pušča svobodo glede življenjske poklicanosti. Da je molitev nežnost in boj, lahko preberemo v članku Barbare Kastelec, različne odtenke nežnosti pa v pričevanjih Gregorja Čušina, Evgenije Jarc in Milana Knepa. Zakonca Pirnat opisujeta, kako sta nežnost prejela tudi po molitvi.

V reviji Božje okolje preberite tudi o krščanskem samuraju Justu Ukonu Takajami. P. Janez Poljanšek piše o tem, kako spodbuditi pristno kesanje, s. Helena Reberc pa v članku z naslovom Za en razred preprostejši avto o uboštvu v svetu. Objavili smo zgodbo o spreobrnjenju tetoviranega meniha Andreja Love in pričevanje o težki izkušnji splava. Simon Purger je zbral misli posvečenih oseb o tem, ali jim je njihova »uniforma« v pomoč ali v oviro pri oznanjevanju, na vprašanja v rubriki Osebno pa je tokrat odgovarjala Melita Košir, urednica revije Mavrica.


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh