Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pri popotresni obnovi Haitija se zatika

Objava: 06. 08. 2010 / 12:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pri popotresni obnovi Haitija se zatika

Obnova Haitija, ki jo je napovedal nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, se še ni začela. Cerkve in cerkvene stavbe še vedno dajejo žalostno podobo, večinoma so še vedno razvaline.

Sedanji upravitelj nadškofije Port-au-Prince, pomožni škof Joseph Lafont, je v pogovoru za španski dnevnik El Mundo glede popotresne obnove haitske prestolnice in drugih prizadetih krajev povedal: »Že mesece stojimo na mestu, zadeve se ne premaknejo.« Življenjske razmere za ljudi, ki živijo pod šotori, so se zaradi deževne dobe še poslabšale. Resničnega napredka ni. Obnova Haitija, ki jo je napovedal nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, se še ni začela. Cerkve in cerkvene stavbe še vedno dajejo žalostno podobo, večinoma so še vedno razvaline. Tudi obnova stolnice v Port-au-Princu se še ni pričela. Zatika se, kot je nedavno povedal tudi apostolski nuncij na Haitiju, nadškof Bernardito Auza, pri pridobitvi gradbenega dovoljenja; na primer pri obnovi razrušenega bogoslovnega semenišča. Kljub temu upajo, da bodo novo lahko odprli že ob prvi obletnici potresa; t. j. januarja 2011.

Cerkev na Haitiju je pri njenih prizadevanjih, da bi bile čimprej zaceljene posledice strašnega potresa, podprl tudi Svet latinskoameriških škofovskih konferenc (CELAM). Ta je pri srečanju s predsednikom Haitske škofovske konference, nadškofom Louisom Krebreaujem, pozval tudi k izboljšanju obveščanja, da bi ljudje hitreje dobili ustrezno pomoč. Bolje naj bi tudi poskrbeli za izobraževanje bogoslovcev ter izdelali prednostno listo, katere od porušenih ali močno prizadetih cerkvenih stavb je treba najprej obnoviti.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh