Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prepelič po tekmi osmine finala: »Hvala Bogu, da smo zmagali«

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 10. 09. 2022 / 17:49
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2023 / 16:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prepelič po tekmi osmine finala: »Hvala Bogu, da smo zmagali«
Slovenski košarkarji bodo v sredo »lovili« polfinalno vstopnico. FOTO: FB Košarkarska zveza Slovenije

Prepelič po tekmi osmine finala: »Hvala Bogu, da smo zmagali«

Slovenski košarkarji so v tekmi osmine finala evropskega prvenstva v Berlinu premagali izbrano vrsto Belgije z 88:72. A kljub zmagi za 16 točk, ta vendarle ni bila lahko, saj so Slovenci šele v zadnji četrtini strli odpor nasprotnikov, ki je v predtekmovanju na kolena spravila Špance.

Slovenski navijači se veselijo uvrstitve slovenskih košarkarjev v četrtfinale Eurobasketa, čeprav so naši fantje šele v zadnji četrtini pokazali, zakaj so aktualni evropski prvaki. V sredo jih v boju za uvrstitev v polfinale čaka zmagovalec v dvoboju med Ukrajinci in Poljaki.

Belgijci v zadnji četrtini povedli

Slovenci so dobro odprli tekmo in kmalu povedli za 11 točk (16:5), a so se Belgijci vrnili in se približali le na točko (20:19). Ob polčasu je na semaforju pisalo 44:41. Tudi v tretji četrtini slovenska igra ni bila prepričljiva, saj so naši igralci nasprotnikom vedno dovolili, da se jim približajo. V zadnji četrtini so Belgijci prvič povedli (63:64), nato pa so se naši košarkarji zbrali in v naslednjih petih minutah z delnim izidom 19:1 prišli do zanesljive prednosti, ki je omogočala mirno končnico.

Dončić spet prek 30 točk

Prvi zvezdnik slovenske reprezentance Luka Dončić je dosegel 35 točk, pri čemer je zadel štiri trojke, temu pa je dodal še po pet skokov in podaj. Drugi najboljši strelec pri Slovencih je bil Prepelič (13), tretji pa povratnik po poškodbi Tobey (12). Kapetan Goran Dragić je dodal 11 točk.

Zaprli prostor pod košem

Klemen Prepelič, ki je v zadnji četrtini zadel pomembno trojko za +8 (73:65) in je kmalu zatem zadel še tri proste mete po prekršku nad njim, s čimer je prednost Slovencev narasla na +13 (78:65) je po tekmi za POP TV povedal: »Danes je bila najpomembnejša tekma tega prvenstva. Hvala Bogu sem zadel tisto trojko. Verjamem, da jih bo še kar nekaj na tem prvenstvu. Kvaliteta Belgijcev je, da nikoli ne odstopajo od tega, kar si zadajo. Tudi ko izgubljajo za deset ali 15 točk, vedno igrajo svojo igro. Danes so 30 minut igrali zelo dobro, tudi v napadu so bili zelo razigrani. Po eni strani zaradi naših napak, po drugi pa, ker so imeli dober dan. Nato smo se zbrali, zaprli prostor pod našim košem in razvili našo hitro igro.«

Slovenija se bo v sredo v četrtfinalu pomerila z zmagovalcem dvoboja med Ukrajino in Poljsko, ki bo v nedeljo ob 12. uri.

Čančar: Gremo iz tekme v tekmo

»Vsi so pričakovali, da bomo že v prvem polčasu imeli visoko prednost in ne bomo pustili Belgijcem, da se vrnejo, ampak to je košarka in vse se lahko spremeni. Na koncu sem srečen, da smo zmagali.«

Igralci poskušajo, da ne bi čutili prevelikega pritiska, čeprav jih tako navijači kot mediji postavljajo na mesta za medalje, je dodal 25-letni in 203 centimetrov visoki Vlatko Čančar: »Poskušamo se čim manj ukvarjati s tem, gremo iz tekme v tekmo, nato pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo.«

Nalaganje
Nazaj na vrh