Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prenova misijonske dejavnosti na Kitajskem

Objava: 15. 01. 2010 / 09:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prenova misijonske dejavnosti na Kitajskem

Številni katehisti in voditelji laiških skupin so med slovesnostmi ob praznovanju Gospodovega razglašenja prejeli misijonsko poslanstvo

Na Kitajskem so pripravili prenovo misijonske dejavnosti. Pri vatikanskem radiu povzemajo poročilo katoliške agencije Fides, da so prvi dnevi novega leta ter praznovanje Gospodovega razglašenja v mnogih tamkajšnjih katoliških skupnostih minili v znamenju prizadevanj za prenovitev misijonskega dela. V župniji Fu Shun, v Liao ningski škofiji, denimo, kjer so praznik Gospodovega razglašenja slavili že na nedeljo, 3. januarja, je med slovesnostjo osemdeset katehistov in voditeljev laiških skupin prejelo misijonsko poslanstvo. S tem so sprejeli nalogo, da so prvi sodelavci duhovnikov na področju pastoralnega in misijonskega dela Cerkve.

Župnija Fu Shun je do danes ustanovila sedeminštirideset centrov za molitev in srečevanje družin, z namenom, da živijo in širijo evangelij. Za poživitev evangelizacije v novem letu je od 4. do 9. januarja preko devetdeset laikov, aktivnih v življenju župnij in cerkvenih skupnostih pri škofiji Xing Tai, sodelovalo pri misijonu, ki je potekal v škofijskem pastoralnem centru. Med samim misijonom so nekateri sodelavci oblikovali skupine po sedem oseb, ki so bile nato poslane v vasi, kjer so opravljali dela evangelizacije.

V župniji Yi Nan v Lin yinski škofiji, so Gospodovo razglašenje in prihod svetih treh kraljev praznovali v nedeljo, 10. januarja. Ob tej priložnosti so pripravili seminar o evangelizaciji. S tem se je uradno začela misijonska dejavnost v novem letu. Šestindvajset voditeljev evangelizacijskih skupin je pričevalo o svojem delu v preteklem letu, hkrati pa so predstavili tudi konkretne projekte za letošnje leto. Ob tej priložnosti so bili imenovani in nagrajeni tudi najboljši evangelizatorji v minulem letu.

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh