Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Premagajmo etične razlike!’

Objava: 20. 01. 2012 / 11:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Premagajmo etične razlike!’

Benedikt XVI. je včeraj sprejel evangeličansko ekumensko delegacijo iz Finske, v pozdravnem govoru pa je zatrdil, da vsakoletni obisk finske ekumenske delegacije kaže na naraščajoče občestvo med krščanskimi tradicijami v tej severnoevropski deželi.

Papež Benedikt XVI. se je včeraj sestal z ekumensko delegacijo evangeličanske cerkve na Finskem, ki je v Rim prišla na letno ekumensko romanje, poroča Radio Vatikan. Kot je papež zatrdil v pozdravnem nagovoru, vsakoletni obisk finske ekumenske delegacije kaže na naraščajoče občestvo med krščanskimi tradicijami, ki so navzoče na Finskem. Sveti oče je izrazil upanje, da bi to občestvo še naprej raslo ter obrodilo bogate sadove med katoličani, evangeličani in ostalimi kristjani.

V nadaljevanju je Benedikt XVI. izpostavil etična vprašanja, ki so po njegovih besedah v zadnjem času postala točka razhajanj med kristjani, predvsem glede pravega razumevanja človeške narave in dostojanstva. Kristjani morajo doseči pomembno soglasje glede antropoloških zadev, je poudaril papež in dodal, da bi to lahko pomagalo družbi in politikom pri modrem in pravičnem odločanju glede pomembnih vprašanj na področju človeškega življenja, družine in spolnosti. Sveti oče je pri tem spomnil na nedavno sprejeti dokument o bilateralnem ekumenskem dialogu v finsko-švedskem kontekstu. Dokument, kot je zatrdil, odraža ponovno zbližanje med katoličani in evangeličani glede pojmovanja nauka o opravičenju, obenem pa kristjane tudi spodbuja, da obnovijo svojo zavzetost za posnemanje Kristusa v življenju in delovanju.

Benedikt XVI. je ob koncu nagovora še dejal, kako nas spoznanje o ljubečem poseganju Boga v našo zgodovino uči, da ne dajemo prevelikega poudarka tistemu, kar lahko dosežemo preko lastnega napora. Po papeževih besedah naše hrepenenje po vidni krščanski edinosti zahteva potrpežljivo in zaupno čakanje, ne v duhu nemoči ali pasivnosti, ampak z globokim zaupanjem, da je edinost vseh kristjanov v eni Cerkvi zares Božji dar in ne naš dosežek. Sveti oče je še dodal, da nas tako potrpežljivo čakanje spreminja in pripravlja za vidno edinost, ki je ne načrtujemo mi, ampak jo podarja Bog.

Kupi v trgovini

Novo
Bil sem buli
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh