Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pregled novih zgoščenk DRG v letošnjem letu

Objava: 16. 11. 2015 / 20:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pregled novih zgoščenk DRG v letošnjem letu

Dvaindvajsetega novembra svoj godovni dan praznuje zavetnicacerkvene glasbe sveta Cecilija. Prav tako je zavetnica glasbenikov,izdelovalcev glasbenih instrumentov, pevcev.. Ta rimska mučenka naj bi naporočni slovesnosti opevala Boga, zato je po svoji mučeniški smrti postalazavetnica cerkvene glasbe. Na njeno priprošnjo se glasbeniki obračajo k Bogu popomoč za kreativne ideje, za pravi način nastopanja, za dobro sporočilnostglasbe, za osmišljenost podajanja glasbe mladim in koncertiranja Bogu na čast.Ob godu svete Cecilije smo lahko zelo hvaležni Bogu za vso rodovitnostglasbenega ustvarjanja, ki jih mladi zaznamo predvsem pri (DRG) duhovnoritmični glasbi v slovenskem prostoru. Poglejmo, katere zgoščenke DRG so letosobogatile ponudbo.

Tvoj Glas – Življenje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skupino Tvoj glas spremljamo skozi njihovo ustvarjalno potpolno svežine, novosti, tekmovanj, prihodov, odhodov, menjav, v zadnjem času patudi »baby booma« že približno 10 let, od zmage na festivalu Ritem duha 2004 sskladbo Življenje v tebi. Tvoj glassestavljajo Nataša Bijeljac Kores kot glavna vokalistka, Milan Bijeljac naelektrični kitari, Anamarija Jemec na klaviaturah, basist Matija Cergolj, bobnarMiha Friedrich, Katarina Jerkovič kot spremljevalna vokalistka, Andrej Horvatična akustični kitari, izbrane skladbe pa je med drugimi obogatil tudi LukaJerman na saksofonu. Na novi zgoščenki Življenje,ki je izšla aprila, so dobile svoje mesto že znane zrele skladbe, ki so prejelenove preobleke ter nove sveže, ki pa so oživele.

Blaž Podobnik – Pesmio nebesih

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na Mladem valu smo že gostili Blaža Podobnika, mladegapianista in študenta glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo, ki je letos ssvojimi soustvarjalci, z aranžerjem Tinetom Lustkom, basistom NejcemPodobnikom, violončelistom Peter Kaiserjem ter mešanim zborom GimnazijeŽelimlje, izdal zgoščenko Pesmi onebesih. Na njem se v različnih stilih predstavljajo himne želimeljskihduhovnih vaj, vsaka polna dobre sporočilnosti in vrednot.

Odsev – Nepravilenkrog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Energično skupino Odsev povezujeta dve lastnosti: ljubezen do Boga in glasbe. Želijo ustvarjati glasbo,ki vabi ljudi na pot zveličanja. Pretekli četrtkov večer je bil za njih zeloslovesen in težko pričakovan, saj so na otvoritvi letošnje sezone DRG večerovpredstavili svojo novo zgoščenko Nepravilenkrog. Skupino Odsev sestavljajo klaviaturistka in vokalistka Andreja Lapuh,bobnarka Tadeja Lapuh, kitarist in spremljevalni vokalist Filip Firbas, basistDamir Novak ter glavni vokalist in kitarist Primož Križaj. Zgoščenka nam ponujadvanajst skladb različnih stilov, a gledano celovito je z novim albumom Odsevdobil svoj zvok in tudi svojega duha. Prisluhnite jim na novi zgoščenki tudi vi in skozi glasbo in besedilaskupaj odsevajmo Boga!

Judita – Totus Tuus,Popkovina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judita je glasbenica, slikarka, žena in mama, ki jesvojo glasbeno ustvarjanje pričela že kot dekle, med širšo publiko pa jestopila leta 2003 po zmagi na Ritmu Duha s pesmijo Vsa zemlja govori. Judita sodeluje z različnimi ustvarjalci - ssestrama in glasbenicama Martino Kavčnik na klavirju in vokalu ter PavlinoKoprivec na violončelu in vokalu. Pri kakovosti nove zgoščenke so pripomoglipianist Andrej Marinčič, kitarist Domen Gnezda, kontrabasist Nikola Matošič,tolkalist Blaž Celarec ter kitarist in vokalist Primož Križaj. V četrtek 19.novembra bo Judita nastopila v dvorani Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu,in sicer na praznovanju 10-letnice programa mednarodnega prostovoljstva POTA.Uradna predstavitev nove zgoščenke TotusTuus, Popkovina, pa bo v okviru DRG večera, 10. decembra 2015, ob 20. uri, vGradu Rakovnik.

Skromniband – Tebi vse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prav veselimo se tudi prve avtorske zgoščenke Skromnegabanda, z naslovom Tebi vse. Njegovi člani so glavna vokalistka Ana Brumec,bobnar Janez Meden, spremljevalna vokalistka in klaviaturistka Julija Zadravec,Rok Mulec na akustični kitari in vokalu, Simon Jurše na kitari in vokalu terJan Giacomelli na kitari in vokalu. Trenutno iščejo novega bas kitarista, zatoče se čutiš poklicanega, povabljen/a, da se odzoveš in pišeš na e-naslov: skromniband@gmail.com Predstavitevnovega albuma Tebi vse bo 2. decembraob 21. uri v oddaji Kolokvij na valovih Radia Ognjišče. Koncert obpredstavitvi nove zgoščenke pa bo 14. decembra 2015 ob 20. uri v dvoraniŠkofijske klasične gimnazije v Šentvidu v Ljubljani. Lepo povabljeni!

Sašo in Robi - Zunaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobro poznana Sašo in Robi sta se po nekaj letih odmorazopet pojavila na odru na letošnjem festivalu Ritem srca v Šentvidu.Predstavili so pesem z naslovom 33 besed,ki govori o Zaheju, ki naj pride z drevesa in zaživi življenje, ko srečaKristusa. Njun band nosi ime 3 in 30,naslov nove zgoščenke, ki še ni »zunaj« (predstavljena bo v začetku leta 2016),bo Zunaj. Zgoščenka je že v procesuizdelave zvočne slike. Ustvarjalcem želimo veliko poguma in milosti, da pesmičimprej pridejo do nas.

Za nami je torej zares rodovitno glasbeno leto na DRG sceni!Poslušalci smo hvaležni za trud, mnogo podarjenega časa, žrtovanje, organizacijoin dobro voljo ... Za vse kar glasbeniki vlagajo, da lahko z njihovimoznanjevanjem evangelija prek glasbe zmoremo tudi mi težja obdobja osebnihpadcev, da se znamo lažje poveseliti, se zahvaliti Bogu in hoditi veselo po njegovipoti z glasbo naprej!

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh