Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavniki manjšine pri predsedniku Pahorju

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 23. 03. 2021 / 06:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2021 / 13:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predstavniki manjšine pri predsedniku Pahorju

Predstavniki manjšine pri predsedniku Pahorju

O vračanju Narodnega doma in političnem zastopstvu na državni ravni.

Predsednik Borut Pahor je odločno podprl prizadevanja slovenske manjšine v Italiji. FOTO: Urad predsednika/Nebojša Tejić



Predsednik Borut Pahor je sprejel predstavnike slovenske manjšine v Italiji, s katerimi se je pogovarjal o poteku vračanja Narodnega doma slovenski narodni skupnosti in političnem zastopstvu na državni ravni.

Med udeleženci so bili ...

Srečanja so se udeležili predsednica Slovenske kulturno-gospodarske zveze Ksenija Dobrila, deželni predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj, senatorka Tatjana Rojc in predsednik Paritetnega odbora za vprašanja slovenske manjšine Marko Jarc, prisotna sta bila tudi veleposlanik v Italiji Tomaž Kunstelj in ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch.

Pozitiven vpliv na ozdračje in odnose

Predstavniki slovenske manjšine so ocenili, da so vsi (zgodovinski) dogodki lanskega 13. julija, ko sta slovenski in italijanski predsednik Borut Pahor in Sergio Mattarella skupaj prisostvovala slovesnemu podpisu memoranduma o vrnitvi Narodnega doma slovenski narodni skupnosti v Italiji, zelo pozitivno vplivali tudi na ozračje in odnose med večinskim prebivalstvom in slovensko narodno skupnostjo.

Ustrezno politično zastopstvo na državni ravni

Predsednika Pahorja so seznanili s stanjem v postopkih vračanja Narodnega doma slovenski skupnosti, pa tudi s prizadevanji za ustrezno politično zastopstvo na državni ravni. Izrazili so željo, da zdajšnje spremembe volilne zakonodaje v Italiji ne bi zmanjšale ravni njihovega političnega zastopstva, pri čemer jih je Borut Pahor polno podprl.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh