Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavnika Evangeličanske cerkve pri predsednici DZ

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 21. 02. 2023 / 06:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2023 / 06:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Predstavnika Evangeličanske cerkve pri predsednici DZ
Škof mag. Leon Novak in inšpektor Bojan Prosič pri predsednici Državnega zbora mag. Urški Klakočar Zupančič. FOTO: Matija Sušnik/DZ

Predstavnika Evangeličanske cerkve pri predsednici DZ

Predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič je včeraj sprejela predstavnika predsedstva Evangeličanske cerkve AV v Sloveniji, škofa mag. Leona Novaka in inšpektorja Bojana Prosiča.

Kot so sporočili iz Državnega zbora, sta predstavnika Evangeličanske cerkve najprej na kratko orisala poslanstvo in delovanje največje protestantske cerkve v Sloveniji, nato pa so sogovorniki spregovorili o aktualnih temah.

Iz pogovora

Škof in inšpektor sta v pogovoru izpostavila odprto vprašanje izplačila temeljnega mesečnega dohodka na podlagi zakona o interventnih ukrepih v času epidemije covida-19 za verske uslužbence njihove Cerkve.

Nadalje sta poudarila tudi nujno razširitve upravičenosti do kritja prispevkov za socialno varnost tudi za zaposlene v verski skupnosti z državljanstvom v EU. Trenutna zakonodaja namreč predvideva le povračilo prispevkov za slovenske državljane.

Odmev UKZ

Predsednica Državnega zbora se je strinjala, da predstavljena stališča terjajo dodaten premislek, hkrati se je ob koncu pogovora zavzela za enakopravno obravnavo verskih skupnosti v Sloveniji, so še sporočili iz DZ.

Nalaganje
Nazaj na vrh