Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev letošnje velikonočne poslanice

Objava: 30. 03. 2010 / 10:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavitev letošnje velikonočne poslanice

Poleg poslanice bodo na novinarski konferenci predstavili tudi potek priprav na Slovenski evharistični kongres in beatifikacijo mučenca Lojzeta Grozdeta

Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) dr. Anton Stres bo jutri, v sredo, 31. marca 2010, ob 12.00 v prostorih nadškofijskega ordinariata na Ciril-Metodovem trgu 4 v Ljubljani javnosti predstavil letošnjo velikonočno poslanico, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Po predstavitvi poslanice bo novinarska konferenca, na kateri bodo poleg nadškofa Stresa sodelovali še novomeški škof msgr. Andrej Glavan, mag. Igor Luzar in dr. Janez Gril.

V okviru priprav na slovenski evharistični kongres, ki bo v nedeljo, 13. junija 2010, na stadionu Arena Petrol v Celju, bodo navzoči predstavili potek priprav na kongres in Grozdetovo beatifikacijo. Papež Benedikt XVI. je namreč v soboto, 27. marca 2010, v posebno avdienco sprejel prefekta Kongregacije za zadeve svetnikov, nadškofa msgr. Angela Amata SDB, in odobril objavo odloka o priznanju mučeništva Božjega služabnika Lojzeta Grozdeta, s čimer se je odprla pot za njegovo beatifikacijo. Beatifikacija je uradna razglasitev za blaženega z dovoljenjem javnega češčenja.

Nadškof Stres in škof Glavan kot predsednik odbora za pripravo slovenskega evharističnega kongresa bosta na novinarski konferenci predstavila temeljne vsebinske poudarke kongresa, mag. Igor Luzar kot postulator v vodenju postopka za beatifikacijo in kanonizacijo Božjega služabnika Lojzeta Grozdeta bo predstavil njegovo osebnost, dr. Janez Gril pa priprave na ureditev Grozdetove kapele v škofijskem romarskem svetišču v cerkvi Marijinega vnebovzetja na Zaplazu.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh