Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev knjige Sobota, Gospodov dan

Objava: 11. 04. 2014 / 07:11
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predstavitev knjige Sobota, Gospodov dan

Vabimo vas na predstavitev knjige Sobota, Gospodov dan avtorja Abrahama Joshue Heschla, ki bo v soboto, 12. aprila, ob 20. uri v župnišču v Polhovem Gradcu.

Vabimo vas za predstavitev knjige z naslovom Sobota, Gospodov dan, avtorja Abrahama Joshue Heschla, ki bo v soboto, 12. aprila, ob 20. uri v župnišču v Polhovem Gradcu.

Gostja bo judovska pisateljica iz Jeruzalema Inbal Freund-Novick, ki nam bo s pesmijo in besedo približala praznovanje, ki ga je obhajal tudi Jezus s svojimi učenci.

Avtor Abraham Joshua Heschel (1907–1972), rabin, filozof in eden najbolj znanih interpretov judovskega duhovnega izročila, nam s Soboto predstavi več kot klasično judovsko duhovnost sedmega dne. S čisto in jasno esejistično govorico nas uvede meditativno razlikovanje med svetom prostora in svetom časa. Heschel nas odlično povede k spoznanju, da je čas bistvena, jedrna prvina naše eksistence ki jo naša opravila v svetu prostora pogosto ogrožajo) in da je duhovno življenje človeka možno le v posvečevanju časa.





Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh