Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednika Bolgarije in Makedonije pri papežu

Objava: 25. 05. 2009 / 08:37
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predsednika Bolgarije in Makedonije pri papežu

Sprejem pred praznikom sv. Cirila in Metoda

Papež Benedikt XVI. je minuli petek pred praznikom sv. Cirila in Metoda v avdienco enega za drugim sprejel predsednika Bolgarije in Makedonije, Georgija Parvanova in Georgija Ivanova. Sveti oče je bolgarsko delegacijo nagovoril v francoskem jeziku, makedonsko pa v angleškem. V svojem nagovoru se je zavzel za izgradnjo Evrope na njenih krščanskih koreninah, saj so tudi danes še vedno merodajne vrednote kot so solidarnost, pravičnost, svoboda in mir.

Papež je povedal, kako ceni delo obeh slovanskih apostolov za širitev vere in rast Evrope. Njuna duhovna dediščina naj po njegovem mnenju še naprej prepreda življenje slovanskih ljudstev in izgradnjo pravične in solidarne družbe. Papež je obema delegacijama položil na srce, naj pričevanje dobrih del sv. Cirila in Metoda dejavno pripomore k evropski zgradbi, ki bo ostala zvesta svojim krščanskim koreninam.

Povod obeh predsednikov za obisk Rima je praznik slovanskih apostolov sv. Cirila in Metoda, ki ga v vzhodni Cerkvi obhajajo 24. maja. Sveti Ciril(826-869), ki je med leti 863 in 867 deloval na Velikomoravskem, je pokopan v rimski baziliki San Clemente. Na njun praznik v Rim že tradicionalno priromajo velike skupine romarjev iz Makedonije in Bolgarije.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh