Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednik slovenske vlade na obisku pri papežu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 26. 06. 2019 / 07:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2019 / 12:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Predsednik slovenske vlade na obisku pri papežu

Sveti oče bo jutri v Vatikanu sprejel Marjana Šarca.

Papež Frančišek bo jutri v avdienco sprejel predsednika slovenske vlade Marjana Šarca, so včeraj sporočili iz Vatikana. Po navedbah STA v kabinetu premierja napovedujejo, da naj bi voditelja »izmenjala mnenja o različnih aktualnih temah v mednarodni skupnosti«, od migracij do položaja na Zahodnem Balkanu in evropske perspektive držav na tem območju.

Šarec se bo v Vatikanu srečal tudi z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom, zvečer pa bo nagovoril navzoče na odprtju razstave o slovenskem arhitektu in oblikovalcu Jožetu Plečniku v Vatikanskih muzejih, na kateri bo na ogled Plečnikov sakralni opus.

V kabinetu predsednika vlade napovedujejo, da bosta papež Frančišek in Marjan Šarec obravnavala migracijsko problematiko, ki je za svetega očeta posebej pereča tema in ji sam posveča veliko pozornosti. V Šarčevem kabinetu poudarjajo, da je problematika zelo pomembna tudi za Slovenijo, saj se število nezakonitih prehodov migrantov po t.i. zahodnobalkanski migracijski poti povečuje.

Vir: Kathpress / STA
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh