Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predsednica države, ki prosi

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 10. 07. 2024 / 08:25
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2024 / 10:14
Predsednica države, ki prosi
Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal

Predsednica države, ki prosi

Jezus izbira učence, sestavlja ekipo »najboljših«. Čaka jih naloga, da bodo njegovo delo ponesli po vsem svetu. Omenja jim sicer, da jih čaka stiska in palica in skromnost, če že ne revščina, a tega ne slišijo. Navdušenim nad njegovo družbo se jim začne dozdevati, da je že kaj na njih, če jih je izbral.

Poslušalce nas je pretresla s prošnjo, naj pokopljejo onih 3.500 mučenikov, ki so bili izkopani v Kočevskem rogu. Primitivizem brez primere je, da so njihove kosti v zabojčkih nekega skladišča. Vemo, da Kučan-Jankovićev krog tega ne dovoli. Ker naj bi bili izdajalci. Ker je pri nas po volji komunistov prišlo do državljanske vojne in revolucije, moramo poudariti, da v teh dveh primerih, razen v lastnih vrstah, ni izdajalcev. Samo nasprotniki! Kolaboracija? Se ni Stalin prvi povezal z nacisti? Niso nacisti in komunisti skupaj 1. maja 1941 korakali po Trbovljah? Kdo se je sestajal z Italijani? Že po sporazumu z zahodnimi zavezniki so se partizani pogajali z Nemci, da se bodo borili skupaj proti Anglo-Američanom, če se bodo ti izkrcali v Dalmaciji ali Istri. Pogajanja je prekinil Hitler, ne partizani!

Kljub tem in drugim napakam, ki jih je predsednica izrekla, nas je pretresla s prošnjo, naj mrtve pokopljejo. Koga prosi?! Nas, navadne državljane? Sorodnike pobitih? Njena Janko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh