Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Predan kristjan, mož in oče«: Corey Comperatore, žrtev neuspelega atentata na Trumpa

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 15. 07. 2024 / 11:11
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2024 / 12:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Predan kristjan, mož in oče«: Corey Comperatore, žrtev neuspelega atentata na Trumpa
Pokojni gasilec Corey Comperatore s soprogo Helen. FOTO: FB/American Patriots

»Predan kristjan, mož in oče«: Corey Comperatore, žrtev neuspelega atentata na Trumpa

V sobotnem poskusu atentata na predsedniškega kandidata ameriških republikancev Donalda Trumpa je poleg strelca umrl tudi 50-letni gasilec Corey Comperatore, naključna žrtev tragičnega dogodka, ki je poskušal pred streli zaščititi svojo družino.

Ameriški mediji moža in očeta dveh hčera opisujejo kot »predanega kristjana« in »enega najboljših izmed nas«. Po besedah guvernerja ameriške zvezne države Pensilvanije Josha Shapira se je Corey »vsako nedeljo udeleževal svete maše, rad je imel svoje občestvo, predvsem pa je neizmerno ljubil svojo družino«.

Corey in Helen Comperatore bi čez teden dni obhajala 29. obletnico poroke.

Coreyeva vdova Helen je v pogovoru z guvernerjem Shapirom poudarila, da je njen soprog – zakonca bi čez teden dni obhajala 29. obletnico poroke – »umrl kot junak«, poroča spletni portal CNA. Ko je prostovoljni gasilec na zborovanju republikancev zaslišal strele, je s telesom zaščitil »svoja dekleta«. Bil je navdušen podpornik nekdanjega predsednika Trumpa in se je veselil udeležbe na množičnem dogodku.

Preberite tudi: Ostri odzivi po poskusu atentata na Donalda Trumpa

Guverner Shapiro, predstavnik ameriških demokratov, je po navedbah spletnega portala CNA v izjavi za javnost zagotovil, da bodo v počastitev Coreyevega spomina po celotni zvezni državi Pensilvaniji zastave v teh dneh izobešene na pol droga.

Corey Comperatore je nedavno dopolnil 50 let. FOTO: FB/American Patriots

Kdo je bil Corey Comperatore?

Comperatore je bil poveljnik prostovoljnega gasilskega društva v okrožju Buffalo, naselju v bližini Pittsburgha. Zaposlen je bil kot inženir v proizvodnem podjetju JSP.

Kot je njegova soproga Helen v soboto pred strelskim napadom zapisala na družbenem omrežju Facebook, družina sprva ni sedela na tribuni za nekdanjim predsednikom. K njim je pristopil predstavnik kampanje in jih vprašal, ali bi želeli sedeti na tribunah za Trumpom.

Corey je bil »veren mož, ki je goreče ljubil Jezusa, za našo Cerkev in celotno občestvo pa je skrbel kot za lastno družino«.

Po besedah starejše sestre Dawn je bil Corey »junak, ki je zaščitil svoji hčeri«. Soproga Helen in njuni dekleti so na sobotnem zborovanju doživele »nekaj nepredstavljivega«. Dawn je na družbenih omrežjih zapisala: »Moj bratec je ravno dopolnil 50 let, pred seboj je imel še toliko življenja!« Sovraštvo do enega človeka je zahtevalo življenje moža, »ki smo ga imeli neizmerno radi«, tako pokojnikova sestra, ki je ob tem pozvala k molitvi »za mojo svakinjo, nečakinji in mojo mamo« ter vse druge družinske člane, ki trenutno doživljajo »strašno nočno moro, za katero pa vemo, da je naša boleča stvarnost«.

Pokojnikova hčerka Allyson je v svoji objavi na družbenih omrežjih pojasnila, kako so se vsi, še posebej oče, zelo veselili sobotnega dne, ta pa se je na koncu spremenil »v najbolj travmatično izkušnjo, ki si jo sploh lahko predstavljamo«. Allyson je Coreya označila za »najboljšega očeta, ki si ga dekle lahko želi« in dodala, da je bil »veren mož, ki je goreče ljubil Jezusa, za našo Cerkev in celotno občestvo pa je skrbel kot za lastno družino«.

Kupi v trgovini

Pot žalovanja
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh