Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred mariborskim Pohodom za življenje: »Ljudje pridejo, če smo jim blizu«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 27. 09. 2024 / 10:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2024 / 10:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pred mariborskim Pohodom za življenje: »Ljudje pridejo, če smo jim blizu«
Utrinek z lanskega Pohoda za življenje v Mariboru. FOTO: Jože Potrpin

Pred mariborskim Pohodom za življenje: »Ljudje pridejo, če smo jim blizu«

Sklop treh letošnjih jesenskih Pohodov za življenje v Sloveniji se je minulo nedeljo začel v Kopru, prvo oktobrsko soboto se bo končal v Ljubljani, vmes pa bodo zagovorniki življenja od spočetja do naravne smrti jutri, v soboto, 28. septembra 2024, preplavili še ulice in trge Maribora.

Vabilo na sobotni mariborski Pohod za življenje. FOTO: Pohod za življenje

Druga izvedba mariborskega Pohoda za življenje, tokrat pod geslom Vsak nerojeni otrok je človek!, se bo z zbiranjem na prizorišču – na Glavnem trgu (lani na Grajskem trgu) – začela ob 9.30, pol ure pozneje pa nadaljevala s pestrim, veselim, zanimivim programom za vse generacije, tudi za najmlajše, zanje bodo pripravili posebno dogajanje in presenečenja. V živo bo slišati himno letošnjih pohodov.


Ven iz Ljubljane

»Naš cilj je iti ven iz Ljubljane. Ljudje bodo prišli, če jim bomo blizu in bodo lahko na lastni koži izkusili, da je to nekaj lepega, in se nam bodo želeli pridružiti še v prihodnje. V Kopru sem se pogovarjala z udeleženci in razveselilo me je, ker jih je bilo veliko prvič. Če pravo sporočilo pride med ljudi, potem je naš namen dosežen,« poudarja voditeljica Pohodov za življenje Urša Cankar Soares.

Začne se z lokalno pobudo

Pohodi imajo najdaljšo tradicijo v Ljubljani (letošnji bo prvo oktobrsko soboto dopoldne), koprskega so letos izpeljali prvič, mariborski pa je krstno izvedbo uspešno doživel lani. So za prihodnja leta v načrtu še nova prizorišča? »O tem še ne bi govorila, ker je veliko dela že s tremi. Če se bo kdaj v prihodnosti pokazala priložnost še za – denimo – Dolenjsko, bomo pa zelo veseli. Res pa je, da mora pobuda vedno priti od tam. Tudi v Kopru je bilo tako,« je dodala koordinatorica pohodov.

Škofova spodbuda

Dogodek podpirajo tudi slovenski škofje. Novomeški, msgr. dr. Andrej Saje, sicer tudi predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK), je v pismu spodbude udeleženkam in udeležencem čestital in se jim zahvalil, da se javno zavzemajo za človeško življenje, da spodbujajo kulturo življenja in da v slovenski družbi širijo obzorje upanja. »Naj vas Gospod blagoslavlja in spremlja,« jim je sporočil škof.

Nalaganje
Nazaj na vrh