Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred izidom: Napolni srce

Za vas piše:
M P
Objava: 13. 05. 2014 / 13:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pred izidom: Napolni srce

Nova knjiga avtorja uspešnice Teologija telesa za začetnike Christopherja Westa je most med spolnostjo, pop kulturo in Bogom. Poglejte si video!

Pred izidom je nova knjiga Christopherja Westa, avtorja številnih knjig o teologiji telesa, med drugim tudi Teologija telesa za začetnike, prek katere tudi številni Slovenci odkrivajo ta neskončni vodnjak, ki nam ga je zapustil sv. Janez Pavel II. in ki odkriva resnični pomen naše spolnosti.

V novi knjigi Napolni srce, ki bo izšla v začetku junija, West piše o tem, kako vse v sodobnem svetu in popularni kulturi kliče po uresničitvi globljega hrepenenja - hrepenenja po Bogu. Razdeljena je v tri sklope: hrepenenje, načrt in cilj. 

Govori o našem najglobljem hrepenenju po spolnosti in duhovnosti, ki nas žene, da iščemo nekoga, nekaj. Od kod prihaja praznina, ki jo čutimo v srcu? Kako jo lahko zapolnimo? Številni odgovor iščejo v spolnosti, ki z užitkom preglasi praznino. Pa vendar smo družba, ki je prežeta s spolnostjo, a je še vedno lačna resnične ljubezni. Kakšno vlogo igra spolnost na naši poti do sreče? Kaj nam naša ženska in moška telesa govorijo o Bogu? Zakaj smo ustvarjeni kot spolna bitja? Zakaj nas spolnost tako privlači? Morda obstaja še nekaj globljega kot le užitek ali nadaljevanje vrste. Nekaj, kar razkriva pravi smisel našega življenja. Ustvarjeni smo za srečo, naše srce to že ve. Hrepenenje ima svoj cilj. Sreča, po kateri hrepenimo, je tista sreča, ki nam jo hoče podariti Bog - za večno. Mi pa se moramo naučiti, kako naše želje in hrepenenje usmeriti tako, da bomo prišli do sreče.

Poglejte si video o knjigi (v angleščini).

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh