Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznovanje mladih katoličanov v Zagrebu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 12. 06. 2024 / 13:36
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2024 / 15:06
Praznovanje mladih katoličanov v Zagrebu
Antonov pohod Zagreb 2024. FOTO: SV-ANTUN.HR

Praznovanje mladih katoličanov v Zagrebu

Hrvaška prestolnica je v soboto, 8. junija, gostila že šesti Antonov pohod, ki so se ga udeležili mladi katoličani iz osmih držav.

Letošnje geslo je bilo »Kdor daruje svoje srce, daruje vse«, na povabilo hrvaške minoritske province pa so se pohoda udeležili mladi verniki iz Hrvaške, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Severne Makedonije, Nemčije, Avstrije in Švice. Po navedbah prirediteljev se je zbralo skoraj enajst tisoč mladih, ki so skupaj molili in prehodili 16 kilometrov od predmestja Sesvetska sela preko osrednjega Trga bana Jelačića do bazilike sv. Antona v okrožju Sveti Duh na zahodu prestolnice. Kot je poročala hrvaška katoliška agencija IKA, so mladi dan začeli s sveto mašo, nato pa s petjem, plesom in tiho molitvijo praznovali krščansko razumevanje ljubezni.

Veliko duhovno prebujenje

Kljub hudi vročini so mladi katoličani tudi na Trgu bana Jelačića, ki je sicer poln turistov, približno uro in pol radostno prepevali in plesali. Mahali so z zastavami, na katerih so bila zapisana verska sporočila, in molili. Pohod so že šesto leto zapored priredili ob godu sv. Antona Padovans...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh