Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznik Srca Jezusovega

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 24. 06. 2022 / 00:30
Oznake: Duhovnost, Praznik, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.06.2023 / 07:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Praznik Srca Jezusovega
»Jezus, upodobi moje srce po svojem Srcu!« FOTO: Cathopic

Praznik Srca Jezusovega

Jezusovo presveto Srce je prav posebno znamenje in simbol tiste ljubezni, s katero Odrešenik ljubi svojega nebeškega Očeta in prav vsakega izmed nas.

Pobožnost Srca Jezusovega nas vabi k temeljnemu spreobrnjenju in zadoščevanju, k ljubezni in hvaležnosti, apostolski gorečnosti in pripadnosti Kristusu in njegovemu odrešilnemu delu.

V Jezusovem srcu je bistveno jedro krščanstva; v Kristusu je bila razodeta in nam zaupana polnost revolucionarne novosti evangelija: Ljubezen, ki nas rešuje in nam že od sedaj daje življenje v Božji večnosti. Celo naše pomanjkljivosti, omejitve in slabosti nas morajo peljati nazaj v Jezusovo srce. Njegovo božansko srce kliče naša srca. Vabi nas, da izstopimo iz svojega jaza, da zapustimo človeške gotovosti in zaupamo njemu ter da ob hoji za njegovim zgledom iz sebe naredimo dar ljubezni brez zadržkov. (Papež Benedikt XVI.)

Velika Polana, župnijska cerkev Srca Jezusovega. FOTO: Ivo Žajdela

Srcu Jezusovemu je na Slovenskem posvečenih šest cerkva, od teh ena podružnična v Zidanem Mostu v župniji Marija Širje, ter kar pet župnijskih: Drežnica, Rakek, Škofije, Velika Polana in Vrtojba.

Pokaži mi, moj Bog, svojo milosrčnost po usmiljenju Jezusovega Srca; sliši moje vzdihe in molitve in solze skesanega srca. (sv. Favstina Kowalska)

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh