Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznični obiski da, množična praznovanja ne

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 19. 12. 2020 / 17:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.12.2020 / 22:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Praznični obiski da, množična praznovanja ne

Praznični obiski da, množična praznovanja ne

Vlada je na sobotni 45. redni seji sprejela načrt ukrepov med božično-novoletnimi prazniki.

FOTO: Tatjana Splichal



Vlada je na sobotni 45. redni seji sprejela načrt ukrepov med božično-novoletnimi prazniki. Ob stabilni epidemiološki sliki za božične obiske (24 in 25. decembra) ne bo veljala omejitev gibanja na občino ali regijo, na zasebnih površinah bo dovoljen stik z osebami iz največ dveh gospodinjstev (največ 6 odraslih oseb, otroci do 15. leta so iz omejitve izvzeti), enak režim bo ob stabilnih ali izboljšanih razmerah veljal tudi za silvestrovo in novo leto (31. decembra in 1. januarja).

Ob upoštevanju vseh pogojev bo gibanje med občinami in regijami sproščeno od 24. decembra opoldne do 25. decembra do 20. ure in od 31. decembra opoldne do 1. januarja do 20. ure. Veljavna ostaja prepoved druženja in zbiranja na javnih površinah, prav tako prepoved prodaje in uporabe pirotehnike in izvajanja ognjemetov. Po besedah vladnega govorca Jelka Kacina so s sproščanjem ukrepov omogočili obiske pri najbližjih, ne pa tudi množičnih praznovanj.



Bo pa med prazniki ponudba blaga in storitev ponovno manj dostopna. Od 24. decembra do (vsaj) 4. januarja bodo zaprte vse storitvene dejavnosti, pri katerih se ni mogoče izogniti tesnim telesnim stikom, znova bodo vrata zaprle trgovine z oblačili in obutvijo. Nespremenjeni ostajajo omejitve v športu in kulturi ter mejni režim. Šole se bodo za učence prve triade odprle s 4. januarjem, ko bi utegnili znova začeti obsežneje, ne le za nujno varstvo, delovati tudi vrtci.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh