Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pravoslavka, protestant in katoličanka o veliki noči [VIDEO]

Za vas piše:
Helena Rozman
Objava: 05. 04. 2023 / 19:57
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2023 / 20:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pravoslavka, protestant in katoličanka o veliki noči [VIDEO]
Oddajo je vodila Helena Rozman. FOTO: Siniša Kanižaj

Pravoslavka, protestant in katoličanka o veliki noči [VIDEO]

V velikonočni oddaji Reflektor smo gostili tri kristjane. Mlade kristjane, ki znotraj svojih skupnosti trdno stojijo za svojo odločitvijo, da bodo hodili za Jezusom. Kot kristjani različnih cerkva imajo seveda različne običaje in načine verovanja, eno pa jim je skupno: naš Oče, ki je poslal svojega edinorojenega Sina, da bi nas odrešil. In nam zapustil tudi Svetega Duha.

Jelena, Neža in Tadej. FOTO: Siniša KanižajPogovarjali smo se o tem, kako je biti kristjan. Naši gostje pa so podelili tudi svoja razmišljanja o veliki noči kot največjem krščanskem prazniku. Vsi trije so še študenti, čeprav je Neža že poročena žena in mamica.

Jelena Cerović je petindvajestletna pravoslavna kristjanka, ki jo je v Slovenijo iz Srbije pritegnil študij, ki ga je začela na daljavo. Tukaj študira Management za zdravje na Fakulteti za organizacijske vede. Obiskuje pravoslavno cerkev v Kranju, kjer poje v zboru, pleše pa tudi folkloro v Prosvetnem kulturnem društvu Sava.

Kako lepo je, da se kdaj dobimo in pogovarjamo o svoji veri. FOTO: Siniša Kanižaj

Neža Žukovec je triindvajsetletna katoličanka. Je tudi poročena žena in mamica trimesečni deklici. Zaključuje še študij specialne pedagogike, z možem živita v Ljubljani, znotraj Katoliške cerkve pa je aktivna kot skavtska voditeljica, prav tako vodi tudi cerkveni pevski zborček in bend FZL.

Tadej Ogorevc je triindvajsetletni protestant, ki se je že odselil od doma. Študira ekonomijo, zato čez teden živi v Ljubljani, ob vikendih pa obiskuje Evangelijsko krščansko cerkev v Kopru, znotraj katere vodi tudi mladinsko skupino in slavljenja.

Vsi trije so spregovorili o tem, kaj jim pomeni biti kristjan in kako praznujejo največji krščanski praznik, veliko noč. Vabljeni k ogledu prav posebne oddaje Reflektor! 






Nalaganje
Nazaj na vrh