Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Prava vera je vesela vera«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 30. 08. 2017 / 09:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Prava vera je vesela vera«

Papež Frančišek med današnjo avdienco: Gospod si želi ljudi z veseljem v srcu.

Papež Frančišek je v nagovoru med današnjo splošno avdienco zatrdil, da je »prava vera le vesela vera«, poroča Radio Ognjišče. Sveti oče je kristjane pozval, naj gojimo zdrave utopije, sanjamo z Bogom in smo obenem pozorni na stvarnost. »Sanjati moramo drugačen svet«, je dejal papež in dodal, da ne poslušajmo tistih, ki nam cinično priporočajo, naj v življenju ne gojimo upanja. Vsaka poklicanost v tem svetu, bodisi v zakonski stan, redovništvo ali duhovništvo, se začne s srečanjem z Jezusom. Ta iskra se kljub težavam vedno znova prižiga ter nam daje veselje in novo upanje, je poudaril Frančišek.



Mladi, ki v življenju ničesar ne iščejo, so po papeževih besedah predčasno ostareli. Videti upokojene mlade pa je zelo žalostno, je dejal papež in mlade vprašal: »Kaj iščeš v svojem srcu?«

Vsaka poklicanost se začne s srečanjem z Jezusom, je poudaril in nadaljeval, da Gospod ne želi ljudi, ki za Njim hodijo brezvoljno, brez veselja v srcu. Kristusov učenec, ki ni vesel, ne evangelizira tega sveta. Evangelizatorji ne postanemo z lepimi besedami, ampak s tem, ko v očeh ohranjamo lesk prave sreče.

»Ne poslušajmo razočaranih in nesrečnih ljudi, ne poslušajmo tistih, ki nam cinično priporočajo, naj ne gojimo upanja v življenju; ne zaupajmo tistim, ki že v začetku ugasnejo vsako navdušenje, rekoč, da nobeno dejanje ni vredno žrtve za vse življenje; ne poslušajmo »starih po srcu«, ki zadušijo mladostno živahnost. Namesto tega gojimo zdrave utopije: Bog želi, da smo sposobni sanjati kot On in z Njim, medtem ko smo pozorni na stvarnost. Sanjati moramo drugačen svet. In če se ene sanje razblinijo, moramo začeti znova sanjati ter se pri tem z upanjem držati izvornih spominov.«

Po papeževih besedah je torej dinamika krščanskega življenja, da se spominjamo Jezusa, ognja ljubezni, s katerim smo zasnovali naše življenje.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh