Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poziv k velikodušni nabirki za Sveto deželo

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 07. 04. 2017 / 08:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poziv k velikodušni nabirki za Sveto deželo

Kardinal Sandri: varovanje in vzdrževanje svetih krajev je pomembno za kristjane po vsem svetu.

Prefekt Kongregacije za vzhodne Cerkve, kardinal Leonardo Sandri, poziva k sodelovanju v tradicionalni nabirki za Sveto deželo, ki jo katoliška Cerkev vsako leto izvede na veliki petek. Kardinal se pri tem sklicuje na »našo skupno človeškost« in na »krščansko vero, ki nas združuje v Kristusu«. Vabi, da bi bili velikodušni in bi prispevali k miru v pokrajini, kjer je živel Jezus.

Obenem kardinal Sandri spominja na pomen varovanja in vzdrževanja svetih krajev - ti za nas, ki verujemo, pa nismo videli, predstavljajo možnost, da smo tudi fizično blizu Zveličarju, Božjemu Sinu. Vpričo dogajanja v tej pokrajini, tako zelo trpinčeni, obstaja tveganje, da bi na te kraje gledali, kakor da ne bi bili »naši«, kakor da ne bi imeli nobene odgovornosti. S sodelovanjem v nabirki pa lahko osebno pripomoremo k preoblikovanju sedanje resničnosti vojne, uboštva, terorizma, nasilja in razdeljenosti. »Tega ne storijo drugi, ampak ti sam«, poudarja kardinal Sandri.

Kot je znano, se je tradicionalna nabirka za Sveto deželo na veliki petek porodila iz želje papežev, da bi se »ohranila močna vez med kristjani po celem svetu in svetimi kraji«. Predstavlja poglavitni vir za ohranjanje življenja, ki se odvija okoli svetih krajev, obenem pa je orodje, ki ga je Cerkev izbrala, da je lahko blizu cerkvenim skupnostim na Bližnjem Vzhodu.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV / EPA

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh