Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pozdrav pravoslavnim vernikom med molitvijo angelovega češčenja

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 07. 01. 2013 / 11:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pozdrav pravoslavnim vernikom med molitvijo angelovega češčenja

Sveti oče je med včerajšnjo opoldansko molitvijo zaželel blagoslovljene božične praznike, ki jih po julijanskem koledarju v teh dneh obhajajo v pravoslavnih Cerkvah, posebne pozdrave pa je namenil tudi romarjem iz domače škofije svojega osebnega tajnika Georga Gänsweina, ki so se v Vatikanu udeležili njegovega škofovskega posvečenja.

Papež Benedikt XVI. je Cerkvam na vzhodu, ki po julijanskem koledarju v teh dneh obhajajo božične praznike, zaželel obilo Božjega blagoslova. Vernikom je zaželel mirno praznovanje in jim ob koncu molitve angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu zagotovil, da se jih na poseben način spominja tudi v svojih molitvah.

V svojem včerajšnjem nagovoru je Benedikt XVI. pojasnil, da sveti trije kralji predstavljajo kulture in verstva, ki iščejo Boga. Modri iz svetopisemske božične pripovedi so želeli najti kraljestvo miru, pravičnosti, resnice in svobode. Liki kraljev nam kažejo, da je bilo krščansko sporočilo že od vsega začetka namenjeno vsem ljudem. S kraljevimi darovi so na simbolični način do izraza prišle Kristusove skrivnosti: zlato kaže na Jezusovo kraljestvo, kadilo na dejstvo, da je Božji sin, mira pa na skrivnost njegovega trpljenja.

Poseben pozdrav je sveti oče namenil romarjem iz domače škofije svojega osebnega tajnika Georga Gänsweina, ki so se v Vatikanu udeležili njegovega škofovskega posvečenja: »Prav prisrčno pozdravljam na današnji praznik Gospodovega razglašenja vse nemške romarje in obiskovalce, še posebej goste, ki so v Rim priromali na škofovsko posvečenje nadškofa Georga Gänsweina.« Večina nemških romarjev je prišla iz Gänsweinove domače škofije Freiburg.

Preko socialnega omrežja Twitter je Benedikt XVI. včeraj svojim 2,3 milijona obiskovalcem poslal sporočilo: »Modri z Vzhoda so sledili zvezdi in prišli k Jezusu, veliki Luči, ki razsvetljuje celotno človeštvo.«

Včerajšnje molitve angelovega češčenja so se udeležili tudi 'sveti trije kralji' iz umbrijskega mesta Arezzo s tisoččlanskim spremstvom. Folklorno predstavo so italijanski umetniki na ta dan uprizorili že osemindvajsetič,.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh