Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Povej mi, kaj naj naredim?

Za vas piše:
Martin Zlobko
Objava: 29. 11. 2021 / 13:46
Oznake: Mavrica
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2021 / 13:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Povej mi, kaj naj naredim?
»Kdor ima dve suknji, naj ju deli s tistim, ki nima nobene, in kdor ima živež, naj stori prav tako.« (Lk 3,10-17) ILUSTRACIJA: Bojana Dimitrovski

Povej mi, kaj naj naredim?

Razlago evangelija za otroke za 3. adventno nedeljo (12. decembra), je pripravil Martin Zlobko, duhovnik v Zavodu sv. Stanislava.

Tisti čas so množice spraševale Janeza: »Kaj naj storimo?« Odgovarjal jim je: »Kdor ima dve suknji, naj ju deli s tistim, ki nima nobene, in kdor ima živež, naj stori prav tako.« Tudi cestninarji so se prišli krstit in so mu rekli: »Učitelj, kaj naj storimo?« Odvrnil jim je: »Ne terjajte nič več, kakor vam je ukazano.« Spraševali so ga tudi vojaki: »In mi, kaj naj storimo?« Rekel jim je: »Nikomur ne grozite in nikogar ne izsiljujte, ampak bodite zadovoljni s svojo plačo.« Ker pa je ljudstvo živelo v pričakovanju in so se v srcu vsi spraševali o Janezu, če ni morda on Mesija, je Janez vsem odgovóril: »Jaz vas krščujem z vodo, pride pa močnejši od mene, in jaz nisem vreden, da bi mu odvezal jermen njegovih sandal; on vas bo krstil s Svetim Duhom in ognjem. (Lk 3,10-17)


Zakaj so ljudje prihajali k Janezu?

Izraelsko ljudstvo je bilo v pričakovanju, da bo Mesija kmalu prišel. Zato so prihajali k Janezu, da bi jih krstil in bi bila njihova srca pripravljena, ko bo Mesija prišel. Zato so tudi Janeza spraševali, kaj naj storijo.

Janez nas vabi, da pripravimo svoja srca za Jezusa, in sicer tako, da se imamo radi in si med seboj pomagamo.

Kaj ta evangeliji pove meni?

Janez jim odgovori, naj bodo dobri drug do drugega in naj si pomagajo med seboj. Tudi mi se pripravljamo na Jezusov prihod, rojstvo. Janez nas vabi, da pripravimo svoja srca za Jezusa, in sicer tako, da se imamo radi in si med seboj pomagamo.

Povabilo

Vsak dan izberi enega od domačih ali prijatelja in ga vprašaj, kaj lahko storiš zanj, kako mu lahko danes pomagaš. Vprašaj ga: Kako ti lahko pomagam?

Molitev

Jezus, hvala ti, da prebivaš v mojem srcu. Prosim, pomagaj mi, da ga bom redno očiščeval jeze, strahu, sovraštva, neprijaznosti. Daj, da ti bo moje srce prijeten dom. Amen.


Članek je bil objavljen v decembrski številki revije Mavrica, 4/2021, ki osrednjo temo namenja sprejemanju različnosti. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 4,20 evra, letna naročnina pa 44,90 evra. Naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh