Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potres na Haitiju hudo prizadel tudi katoliško Cerkev

Objava: 17. 02. 2010 / 10:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Potres na Haitiju hudo prizadel tudi katoliško Cerkev

V potresu je življenje izgubilo okoli sedemdeset duhovnikov, redovnikov in redovnic ter semeniščnikov

Po oceni apostolskega nuncija nadškofa Bernardita Cleopasa Auze bodo prihodnji meseci na Haitiju prav posebej težki. Uničenje, ki ga je povzročil potres pred štirimi tedni, je hudo prizadel tako katoliško Cerkev kot tudi vse druge ustanove v državi. Predvsem v prestolnici Port-au-Prince so cerkve po besedah nadškofa Auze močno poškodovane.

Kljub trenutnim šibkostim pa v haitski Cerkvi močno tlijo žarki upanja. Apostolski nuncij je prepričan, da bo Cerkev v potresu preminule škofe, duhovnike in cerkvene sodelavce lahko nadomestila z ustreznimi ljudmi, ki bodo pripravljeni prevzeti njihove naloge. V nadškofiji Port-au-Prince so v naravni katastrofi življenje izgubili nadškof Serge Miot, njegov generalni vikar Charles Benoit in škofijski kancler Arnoux Chery.

Med žrtvami potresa v haitski prestolnici je po nuncijevih podatkih sedem škofijskih duhovnikov, enaintrideset semeniščnikov in najmanj toliko redovnikov in redovnic, vsega skupaj torej okoli sedemdeset žrtev v teh treh skupinah.

V mestu je uničenih večina, torej okoli šestdeset župnijskih cerkva in drugih župnijskih stavb. Po podatkih vlade so do konca minulega tedna v skupinske grobnice pokopali 170.000 ljudi.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh