Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Potrebujemo papežev dokument proti teoriji spola«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 10. 11. 2016 / 10:44
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Potrebujemo papežev dokument proti teoriji spola«

Nizozemski kardinal: zamisel o spreminjanju spola sprejemajo že katoliški starši.

Predstava, da spol posameznika ni nujno povezan z naravnimi danostmi, ima danes že tako veliko število zagovornikov, celo med katoličani, da nizozemski kardinal spodbuja papeža, naj se t.i. »teorije spola« loti na uraden način.

Po mnenju kardinala Willema Eijka iz Utrechta na Nizozemskem »bo najverjetneje potrebna papeška okrožnica ali kakšen drug uradni dokument«, kot je poročal katoliški spletni portal Catholic News Service, vsebino pa povzemajo tudi pri Radiu Ognjišče.

Papež Frančišek in upokojeni papež Benedikt XVI. sta večkrat izrazila ostro kritiko do »ideologije spola«, toda teorija spola je nekaj tako novega, da Cerkev na to temo ni objavila še nobenega uradnega dokumenta, v katerem bi omenjeno teorijo zavrnila kot povsem neprimerno.

Leta 2012 je papež Benedikt v nagovoru predstavnikom rimske kurije omenil teorijo spola, ko je govoril o globokih zmotah, ki so podlaga antropološki revoluciji, papež Frančišek pa posredno kritizira teorijo spola v okoljski okrožnici Hvaljen, moj Gospod, ki je izšla lansko leto. Med obiskom v Gruziji in Azerbajdžanu je obsodil »indoktrinacijo teorije spola« kot del »globalne vojne proti družini«.

Kardinal Eijk, moralni teolog in nekdanji doktor medicine, ki je bil zaposlen v amsterdamski univerzitetni bolnišnici, preden je prejel duhovniško posvečenje, je dejal, kako celo katoliški starši počasi začenjajo sprejemati, da lahko njihovi otroci sami izbirajo spol, »saj v svojem okolju to ves čas poslušajo«.

V pogovoru za CNS je povedal, da z vidika moralne teologije »na ta način ni dovoljeno spreminjati spola«.

Vir: www.aleteia.org
Foto: splet

Kupi v trgovini

Samo ljubezen ustvarja
Duhovna rast
17,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh