Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postni čas z Magnificatom

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 27. 02. 2019 / 12:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.02.2019 / 12:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Postni čas z Magnificatom

Postni čas z Magnificatom

Br. Miran Špelič: »Ta čas spokornosti naj poleg odpovedi v hrani in pijači zaznamuje tudi naša poglobljena molitev.«
Letos se bo post začel marca. »Ta čas spokornosti naj poleg odpovedi v hrani in pijači zaznamuje tudi naša poglobljena molitev, da bomo lahko naslednji mesec za veliko noč Gospodovega vstajenja tudi sami stopali po tej odrešenjski poti,« je v uvodu v postno izdajo Magnificata zapisal urednik br. Miran Špelič.

Marec je tudi mesec izvolitve papeža Frančiška. V družinskem blagoslovu vas vabimo, da praznujete svoj krstni dan in si pripravite preprost obred za krstne dneve vseh družinskih članov. To je »namreč začetek naše osebne velike noči in prav je, da v svojem življenju vedno znova poživljamo njegovo milost,« pravi urednik.

Marko Rijavec razmišlja o psalmu Psalm 51, Usmili se me, Gospod, p. Janez Poljanšek pa o skušnjavah. Preberite si tudi pričevanje Ananda Pillaia, ki pripoveduje, kako mu je Sveto pismo rešilo življenje.
Devetdnevnica je posvečena sv. Jožefini Bakhiti.

Na pol praznih straneh nas z nekaj pesmimi spremlja Božja služabnica Cvetana Priol, učiteljica iz Maribora, ki je vse svoje dolgoletno trpljenje darovala za Cerkev in se je spomladi leta 1939, pred 80 leti, v mariborski stolnici popolnoma darovala Bogu.

Naslovnico krasi čudovita slika Matevža Langusa Marijino oznanjenje iz leta 1839, ki jo lahko občudujemo v cerkvi Marijinega oznanjenja v Ljubljani.

Blagoslovljen začetek posta!

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh