Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poslovilni koncert Roka Mulca

Objava: 24. 04. 2016 / 19:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poslovilni koncert Roka Mulca

Bolj ko si se približeval Gradu Rakovnik, več mladih je stopalo proti dvorani, kjer je sredin večer zaznamovala hvaležnost za Rokov prispevek k slavilni glasbi v Sloveniji.

Bolj ko si se približevalGradu Rakovnik, več mladih je stopalo proti dvorani, kjer je sredin večer zaznamovalahvaležnost za Rokov prispevek k slavilni glasbi v Sloveniji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Večer se je začel z veseloskladbo našemu Stvarniku Iskal semljubezen. Po njej je Rok pozdravil vse zbrane in se jim zahvalil za prihod.Čeprav se nas je večina zbrala,d a bi se poslovili od njega, nas je pozval, daje bistveno, da slavimo Boga. Sledila je pesem Misel prek oblakov. Skromniband se je za ta poseben večer tudi malce preoblikoval v bolj akustičnorazličico. Skupino sestavljajo: Janez Meden na cajonu, Ana Brumec na vokalu,Julija Zadravec na vokalu in klaviaturah, Jan Giacomelli je prvič nastopil nabas kitari, Simon Jurše na akustični kitari in vokalu  ter Rok Mulec na akustični kitari,klaviaturah, orglicah in vokalu.

Sledil je niz slavilnih skladb. Pričeli soslavilno Močni Bog, v kateriizpovedujejo, da je »Naš Bog je Bog nad vojskami, vse stvarstvo ga slavi, kosedi na svojem prestolu.« Nadaljevali smo s prepevanjem: »Tebi Gospod, zdajpredajam vse, vse, kar v meni je, svoje srce in telo, to, kar ustvaril si ti!«,ki je refren pesmi Tebi vse. Sledilaje skladba vokalistke Ane, Ti si tu,ki govori o tem, da je Bog zmerom z nami na vsakem koraku. Sledil je govor, vkaterem nam je Rok zaupal, da je pred tremi leti napisal svojo prvo skladbonekega jutra, ko je komaj vstal, z naslovom Fair-hairedgirl, ki govori o paru, ki se poznata iz otroških dni, ko sta se skupajigrala, se veselila, rasla in se spremljala, ko je fant odšel v vojsko, sevrnil, jo zaročil in poročil. Tudi njena kasnejša prometna nesreča in smrtnista preprečila, da jo je vedno nosil s seboj, kamorkoli ga je ponesla pot. Sledilaje poskočna skladba Živi na polno inza njo mirnejša slavilna »klasika« Nadvsem. Za naslednjo pesem je Rok naredil uvod, da je potrebno, da sezavedamo, da je smeh res pol zdravja in da ga pesem Keep on smiling spremlja že od trinajstega leta, ko mu jeučiteljiva biologije podarila zgoščenko od Armstronga. Skromni band je zRokovim in Aninim uponašanjem trobent zelo simpatično izvedel prevedenorazličico Ko se smeješ. Rok pa jenapisal še eno skladbo Sittin' aftermidnight with you, ki imaše toliko bolj poseben namen, saj jo je napisal zazaročenkin rojstni dan. Predstavil in zaigral nam jo je na klavir. Ostali članizasedbe so se usedli in vsi smo mu prisluhnili. Tudi igranje na klavir mu grezares odlično od rok. Soustvarjalci zanj pravijo, da obvlada vsak instrument,ki ga »dobi v roke«.

Po njegovi odpeti in zaigrani skladbi so se mučlani Skromnega banda zahvalili za njegovo sodelovanje z njimi in za vse lepetrenutke, ki so jih skupaj preživeli. Z ganljivo zahvalo jim je »vrnil« tudiRok. Potem so zopet prijeli intrumente v roke in zaigrali balado Ti si moj očka ter skladbo Razbojnik, ki je znana po specifičniRokovi vokalni izpeljavi.

Skupaj smo zapeli še Tobitovo hvalnico ter prisluhnili pesmi Svet, svet, svet  ter vsempoznano ljudsko pesem Kraljica vencarožnega, v bolj živahni in hitrejši preobleki, v kateri je Rok zaigral naorglice.

 

Večer se je zaključil v veselem vzdušju, saj je večinaosebno pristopila do Roka, se mu zahvalila, mu zaželela dobro in srečnoživljenje na Poljskem. Po klepetu in stisku rok Roku v slovo, smo se z nasmehomin vzklikom: Srečno!« odpravili proti domu.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh