Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poroka na veliki šmaren

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 15. 08. 2024 / 21:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.08.2024 / 21:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poroka na veliki šmaren
Mateja Žvipelj in Matevž Jeršin sta si na veliki šmaren obljubila večno ljubezen in zvestobo. FOTO: Marjan Pogačnik

Poroka na veliki šmaren

Praznik Marijinega vnebovzetja sta Mateja Žvipelj iz Ljubljane in Matevž Jeršin z Vrha nad Želimljami obhajala na prav poseben način: v župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika v Trnovem v Ljubljani sta si podelila zakrament zakona in stopila na skupno življenjsko pot.

»Čudovit dan sta si izbrala,« jima je dejal br. Luka Modic, ki ju je spremljal v času priprave na odločilni dan. »V Bogu imamo velikansko dostojanstvo in ko z Marijo rečemo svoj 'da', se nam začne dogajati velikanska zgodba,« je med drugim dejal.

FOTO: Marjan Pogačnik

V navzočnosti še treh drugih duhovnikov, domačih in številnih prijateljev, od katerih so mnogi tako ali drugače sodelovali pri pripravi njunega praznika, med njimi članov razširjenega trnovskega mladinskega pevskega zbora, v katerem sicer prepeva Mateja, sta v veselju izrekla svoj da drug drugemu ter se Bogu po maši zahvalila s slavljenjem.

FOTO: Marjan Pogačnik

Po maši in slavljenju so mladoporočenca na koncu špalirja pred cerkvijo pričakali gasilci iz gasilskega društva Vrh nad Želimljami, v katere je bil Matevž doslej dejavno vključen. Na župnijskem vrtu so ju pozdravili še na svoj način, z gasilskimi cevmi.

FOTO: Marjan Pogačnik

Mateji in Matevžu iz srca čestitamo in želimo obilo Božjega blagoslova!


Naročite knjigo Dve zgodbi enega zakona

Nalaganje
Nazaj na vrh