Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Porabimo ostanke mesnin

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 17. 04. 2024 / 07:58
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.04.2024 / 08:18
Porabimo ostanke mesnin
FOTO: Krištof Koman

Porabimo ostanke mesnin

Testenine v paradižnikovi omaki s panceto

Za omako v ponvi po potrebi na malo olja popečemo koščke mesnin, jih previdno prelijemo s paradižnikom iz pločevinke in malo vode. Zavremo, nato kuhamo vsaj 15 minut, da se omaka lepo zgosti in dobi žlahten okus. Malo pred koncem omako začinimo s strtim česnom, solimo po potrebi.

Medtem v velikem loncu zavremo 4 l vode, jo solimo in v krop stresemo testenine. Skuhamo jih al dente, nato odcejene stresemo v omako. Krepko premešamo in čim prej postrežemo s parmezanom.

Testenine carbonara po moje

Testenine stresemo v slan krop, da se skuhajo.

Medtem v ponvi na hitro popečemo kocke pancete, na koncu pa tudi česen, da zadiši. Odstavimo.

V skledi z metlico stepemo jajce, da malo naraste. Ko so testenine že skoraj kuhane, z nekaj žlicami vroče vode iz tega lonca ogrejemo in razredčimo jajce, potem dodamo kuhane testenine. Jajce se pri tem lepo ogreje, beljak pa vseeno še ne zak...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh