Porabimo ostanke mesnin
Porabimo ostanke mesnin
Testenine v paradižnikovi omaki s panceto
Za omako v ponvi po potrebi na malo olja popečemo koščke mesnin, jih previdno prelijemo s paradižnikom iz pločevinke in malo vode. Zavremo, nato kuhamo vsaj 15 minut, da se omaka lepo zgosti in dobi žlahten okus. Malo pred koncem omako začinimo s strtim česnom, solimo po potrebi.
Medtem v velikem loncu zavremo 4 l vode, jo solimo in v krop stresemo testenine. Skuhamo jih al dente, nato odcejene stresemo v omako. Krepko premešamo in čim prej postrežemo s parmezanom.
Testenine carbonara po moje
Testenine stresemo v slan krop, da se skuhajo.
Medtem v ponvi na hitro popečemo kocke pancete, na koncu pa tudi česen, da zadiši. Odstavimo.
V skledi z metlico stepemo jajce, da malo naraste. Ko so testenine že skoraj kuhane, z nekaj žlicami vroče vode iz tega lonca ogrejemo in razredčimo jajce, potem dodamo kuhane testenine. Jajce se pri tem lepo ogreje, beljak pa vseeno še ne zak...