Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ponosni na Slovenijo

Za vas piše:
STA
Objava: 15. 05. 2015 / 07:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ponosni na Slovenijo

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) na Trgu republike v Ljubljani pripravlja slovesnost Ponosni na Slovenijo.

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) ob 25. obletnici demokratičnih sprememb in ustanovitve Manevrske strukture narodne zaščite na Trgu republike v Ljubljani pripravlja slovesnost, na kateri bosta med drugim spregovorila predsednik prve demokratično izvoljene slovenske vlade Lojze Peterle in takratni obrambni minister Janez Janša.

Za kulturni program bodo poskrbeli Tone Kuntner, Igor Pirkovič in vokalni solist Rudi Šantl, nastopila pa bo tudi Godba Dobrepolje.

Še pred prireditvijo bodo predstavniki VSO v prostorih Slovenskega svetovnega kongresa podpisali listino o sodelovanju z nekaterimi hrvaškimi veteranskimi organizacijami. Podpisu bo sledila okrogla miza na temo razorožitve in osamosvojitvene vojne, na kateri bosta poleg hrvaških predstavnikov sodelovala tudi Janša in prvi poveljnik Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ) Anton Krkovič.

V letošnjem letu namreč mineva 25 let od prvih demokratičnih volitev, imenovanja prve slovenske demokratično izvoljene vlade ter začetkov organiziranja Manevrske strukture narodne zaščite, ki je nastala kot upor zoper zahtevo JLA, da ji Teritorialna obramba preda orožje. Decembra letos bo minilo tudi 25 let od plebiscita, na katerem smo se Slovenci odločili za samostojno državo.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh