Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomoč za Žigo

Za vas piše:
Urška Leskovšek
Objava: 07. 12. 2022 / 09:12
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.12.2022 / 13:35
Pomoč za Žigo
Žiga Pintar, pomoč, knjiga, Golob. FOTO: Arhiv družine Pinter

Pomoč za Žigo

Z nakupom knjige Martina Goloba Na spletni prižnici smo pomagali Žigu, ki ima cerebralno paralizo. Za njegove terapije smo zbrali 4.000 evrov. Z drugo naklado knjige pa že zbiramo denar za štiričlansko družino iz Škofje Loke, ki je nedavno ostala brez očeta, ki je umrl za rakom.

Žiga Pinter je 22-letni fant iz Velenja. Rodil se je v šestem mesecu nosečnosti in tehtal 600 gramov. Šele ko je bil star štiri mesece, je dosegel težo dva kilograma in je lahko zapustil bolnišnico. Mamici so pokazali, kako naj ravna z njim, saj je bil tako drobcen. Naučiti se je morala tudi, kako mu dovajati kisik. Do enega leta je namreč potreboval dodatnega. Pri treh letih so ugotovili, da ima težko obliko cerebralne paralize, in napovedali, da bo vse življenje na invalidskem vozičku.

Žiga je dobrovoljček

Danes lahko nekoliko dvigne roke, prestavlja kocko, uživa v mazanju pene za britje, reče mama, ata, ja, ne. Pokaže, ali je lačen ali žejen. Če je zadovoljen, to pove z nasmeškom, če pa ni, pokaže zobe – zlasti zdravnikom. Imel je dve operaciji, zdaj pa ima težave s križem in že osem mesecev leži. Potrebuje terapije, a si jih družina ne more privoščiti, čeprav se starši trudijo tudi z zbiranjem pokrovčkov in starega papirja.

Žiga je (pred težavami...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh