Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomoč madžarske in češke Karitas beguncem v Sloveniji

Za vas piše:
SŠK
Objava: 28. 10. 2015 / 09:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pomoč madžarske in češke Karitas beguncem v Sloveniji

V Dobovo prihajajo ekipe madžarskih zdravnikov.

V včerajšnjih dopoldanskih urah so s Karitas Madžarske v sprejemni center v Dobovo pripeljali ogrevan medicinski šotor velikosti 55 kvadratnih metrov, ki bo opremljen s stotimi posteljami. Namenjen bo bolnim, predvsem najbolj ranljivim skupinam, kot so otroci in ženske. Poleg tega bodo pripeljali večjo količino medicinskega materiala.



V sodelovanju s Karitas Madžarske je od petka dalje v Dobovi zagotovljena tudi ekipa osmih zdravstvenih delavcev z Madžarske za nudenje prve pomoči (dva zdravnika, dve medicinski sestri, dva reševalca in dva zdravstvena tehnika), ki tam delujejo 24 ur na dan pod okriljem Karitas in s svojim delom nadaljujejo tudi v prihodnjih dneh. Ekipe madžarskih zdravnikov se bodo menjavale, da bodo kakor se da dolgo lahko zagotovili medicinsko oskrbo z njihove strani.

Sinoči pa so s Karitas Češke dostavili v skladišče Nadškofijske Karitas v Mariboru pomoč za begunce: 4.000 kosov zimskih otroških, ženskih in moških oblačil, nogavic, čevljev in odej ter 3.000 kosov ribjih konzerv, energijskih ploščic, higienskih pripomočkov ter plenic za otroke.

Besedilo je posredovala Jana Lampe s Slovenske Karitas.

Vir: www.katoliska-cerkev.si
Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh