Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij [FOTO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 27. 05. 2024 / 14:43
Oznake: Kultura
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2024 / 15:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij [FOTO]
Prireditev je dodobra napolnila Rdečo dvorano ljubljanskega Magistrata. FOTO: Tatjana Splichal

Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij [FOTO]

Društvo za pomoč v tretjem življenjskem obdobju in Zavod OPRO sta z roko v roki že četrto leto zapored pripravila dobrodelni glasbeno-pogovorni dogodek »Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij 2024«.

Med mladimi nastopajočimi iz glasbene šole Glasbeni atelje Tartini sta bila tudi Jonas Kemperle in Elora Sofia Krajnčan, vnukinja Romane Krajnčan. FOTO: Tatjana Splichal

Brezplačna in zgledno pripravljena prireditev je v nedeljo, 26. maja 2024, popoldne lepo napolnila Rdečo dvorano ljubljanske Mestne hiše. Namenjena je bila socialnemu vključevanju, nostalgiji slovenskih zimzelenih melodij, medgeneracijski povezanosti, vseživljenjskemu učenju in ozaveščanju o pomenu družabništva, prilagojena pa osebam v pozni starosti.

Fotogalerija Tatjane Splichal:

Za vsak okus in vse generacije

Vendar pa je bil zdaj že tradicionalni humanitarni dogodek pisan na kožo tudi obiskovalcem drugih generacij, saj je z raznolikim in pisanim glasbenim repertoarjem – od klasične glasbe prek narodno-zabavnih viž do pop-rocka, vendar pa s poudarkom na slovenskih zimzelenčkih – postregel nekaj za vsak okus.

Fotogalerija Tatjane Splichal:

Nastopajoči

Nastopili so učenke in učenci Glasbenega ateljeja Tartini (Zala Koritnik, Jonas Kemperle, Julija Šerjak, Amadej Lah, Tara Bregant, Elora Sofia Krajnčan), Ivana Čemažar na violončelu, Maks Pust in Gregor Dražil iz zasedbe White Stain in ansambel Motiv, z avtorskima skladbama pa premierno tudi Jože Andrejaš in Vinko Koretič v dvojcu Dedka na svobodi.

Občinstvo je s tremi uspešnicami navdušil legendarni Tomaž Domicelj. FOTO: Tatjana Splichal

Osrednji glasbeni gost Tomaž Domicelj

Osrednji glasbeni gost prireditve je bil legendarni kantavtor Tomaž Domicelj, ki je, s kitaro, orglicami in glasom, z obiskovalci delil tri svoje uspešnice – Življenje je lepo, Danes bo srečen dan in Slovenskega naroda sin. Za njim je program zaokrožil nastop skupine družabnikov in starejših z zimzeleno pesmijo Čez Šuštarski most.

Posebna gostja je bila Slovenka leta 2023 Ana Petrič. FOTO: Tatjana Splichal

Posebna gostja Ana Petrič

Posebna gostja dogodka je bila Slovenka leta 2023 Ana Petrič, ki si goreče prizadeva za boljši položaj starejših v družbi, zbrani pa so prisluhnili še sociologu dr. Ottu Gerdina, direktorju Zavoda OPRO, ki je v predavanju »Preseganje omejitev – Znanstveni in subjektivni pogledi na dobro starost« spregovoril o svežem pogledu na staranje, spoštovanju raznolikosti starih ljudi in njihovem edinstvenem doživljanju sveta.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh