Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Pomanjkanje edinosti med kristjani ogroža našo verodostojnost’

Objava: 19. 01. 2012 / 09:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Pomanjkanje edinosti med kristjani ogroža našo verodostojnost’

Ob začetku molitvene osmine za edinost med kristjani papež Benedikt XVI. opozarja, da obstoječa trenja povzročajo ‘zmedo in nezaupanje’.

Pomanjkanje edinosti med kristjani po besedah papeža Benedikta XVI. ogroža verodostojnost celotnega krščanstva. Če bi vsi kristjani skupaj oznanjali Jezusov evangelij, bi bilo širjenje krščanskega sporočila uspešnejše, je sveti oče dejal med včerajšnjo splošno avdienco v Vatikanu. Sicer drži, da je skupnih točk pri temeljnih verskih resnicah več kot razlik med Cerkvami in cerkvenimi skupnostmi, vendar še vedno obstajajo ‘trenja, ki povzročajo zmedo in nezaupanje’. Ta se nanašajo tudi na praktična in etična vprašanja, je dejal Benedikt XVI. ob včerajšnjem začetku molitvene osmine za edinost med kristjani.

Ekumenizem ne pomeni ‘preprosto biti prijazen in malce sodelovati’, je poudaril papež v svojem nagovoru. Potrebna je globoka vera v Boga in ‘neprestano spreobračanje’. Vsak posamezni kristjan je odgovoren za ekumenizem. Tudi po zaključeni molitveni osmini naj bi bile prošnje za edinost sestavni del molitvene prakse slehernega vernika.
Kristjani bi se morali ves čas zavedati, da edinosti ne morejo priskrbeti sami, pač pa jo morajo izprositi. Zato sveti oče poziva k molitvi za edinost, da bi ob njej ‘rasli skupno pričevanje, solidarnost in sodelovanje med kristjani, v pričakovanju čudovitega dne, ko bomo lahko skupaj izpovedali vero, ki so nam jo posredovali apostoli, in skupaj obhajali zakramente našega spremenjenja v Kristusu.’

Ob zaključku molitvene osmine za edinost med kristjani bo papež prihodnjo sredo v baziliki sv. Pavla zunaj obzidja obhajal ekumensko večerno bogoslužje. K molitvi večernic so povabljeni tudi predstavniki drugih Cerkva in krščanskih skupnosti.

Kupi v trgovini

Novo
Jaz in K@REL
Za mladino
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh