Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomagamo videti svet skozi krščanske oči

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 07. 05. 2020 / 11:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.05.2020 / 11:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pomagamo videti svet skozi krščanske oči

Pomagamo videti svet skozi krščanske oči

Ob 68. rojstnem dnevu Družine: razmislek direktorja Toneta Rodeta o vlogi katoliških medijev.

Katoliški mediji. Kam gremo? Kam greste tudi vi, naši bralci? Še vedno velja, da imamo katoliški mediji dvojno vlogo v Cerkvi, eno navznoter in drugo navzven.


Foto: Tatjana Splichal


Najprej smo tu za vas, katoliški bralci. Tu smo, da vas informiramo, predvsem pa zato, da ključne informacije in dogodke analiziramo in osmislimo, da vam pomagamo oblikovati pogled na stvarnost v luči krščanstva, da vas spodbudimo, opogumimo in navdušimo za zasebno in javno življenje po Kristusovem zgledu in nauku.

A vloga navznoter ne zadošča. Naša naloga navzven je oznanjevanje. Posredovati resnico evangelija in lepoto krščanskega življenja vsakemu človeku, ki bere in govori slovensko. Posredovati sporočila Cerkve, papeža in škofov celotni slovenski družbi. Graditi mostove dialoga s kulturo, filozofijo in znanostjo našega časa. Na sodoben in razumljiv način razlagati temelje naše vere tudi tistim, ki so od nje oddaljeni.

Pri teh nalogah uporabljamo vsa sredstva, ki jih imamo na voljo: tisk, splet, zvok, sliko, video vsebine, družbena omrežja. S tem ciljem tudi oblikujemo in ustvarjamo različne medije za različne publike: časopise, revije, knjige, programe, spletne strani. Za prvi stik in oznanjevanje bodo morda bolj primerni spletni mediji in družbena omrežja. Za poglobljeno razmišljanje brez vse bolj motečih digitalnih učinkov, ki onemogočajo koncentracijo in pozorno branje, pa so bolj ustrezni tiskani mediji. Verjamem, da bo tudi mladim vse bolj dragocen občasen odklop od interneta. Določena mera digitalnega minimalizma ali vsaj obvladovanja digitalnih orodij, ki tekmujejo za našo pozornost, bo nujna, če hočemo ohraniti sposobnost poglobljenega umevanja.

Zato smo tu, da vam pomagamo odkrivati sledi resničnega, dobrega in lepega v stvarstvu in v ljudeh. Misliti in živeti kot katoličani. Videti svet skozi krščanske oči.

*Pripis: članek je bil Uvodnik direktorja Toneta Rodeta v Družini 2/2020, ob mesecu verskega tiska.*

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh