Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Polpete iz bučk

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 25. 09. 2024 / 07:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2024 / 08:00
Polpete iz bučk
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Polpete iz bučk

Bučke operi, olupi, odstrani semena, naribaj in posoli. Nato jih daj na cedilo, da se odteče odvečna tekočina. Potem jih daj v skledo, dodaj strt česen, jajca, pretlačeno skuto, peteršilj, poper in moko ter zmešaj. Iz zmesi oblikuj hlebčke. Segrej maščobo na 175 0C. Hlebčke previdno polagaj v vroče olje in cvri na vsaki strani 2 do 3 minute, da zarumenijo. Previdno jih s penovko pobiraj iz olja in jih polagaj na papirnate brisačke, da se odcedi odvečno olje.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh