Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljubila je Jezusovo obličje

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 16. 07. 2024 / 15:23
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.07.2024 / 16:05
Poljubila je Jezusovo obličje
Marija Peirina De Micheli. FOTO: Splet

Poljubila je Jezusovo obličje

Blažena Marija Pierina De Micheli, redovnica »Ali vidiš, kako trpim? Vendar me le redki razumejo. Koliko nehvaležnosti prejemam od tistih, ki pravijo, da me ljubijo! Dal sem svoje Srce kot najbolj živo znamenje svoje velike ljubezni do človeštva in svoje obličje kot najbolj izrazito podobo svoje žalosti zaradi človeških grehov: želim, da bi ga počastili s posebnim praznikom na pustni torek, pred katerim bo potekala devetdnevnica, v kateri se bodo vsi verniki skupaj z menoj pokesali in se združili v občutju moje žalosti.« (Jezus v videnju)

Ime: Njena krstna imena so bila: Jožefina, Frančiška, Ivana, Marija.

Redovno ime: Marija Pierina.      

Rojstvo: 11. septembra blizu Milana v severni Italiji.

Smrt: 26. julija 1945 v redovni hiši Centonara d'Artò v vasi Madonna del Sasso v pokrajini Verbano-Cusio-Ossola.

Družina: Rodila se je v globoko verni družini očetu Cesareju in materi Alojziji, roj. Radice. Bila je najmlajša od sedmih otrok, oče jim je kmalu umrl, mati pa je otroke vzgajala v iskreni pobožnosti do evharistije in Marije.

Jezusov klic: Na veliki petek leta 1902 je med češčenjem križa razločno zaslišala Jezusov glas: »Ali mi nihče ne bo dal poljuba ljubezni na obraz, da bi nadomestil Judov poljub?« Ko je prišla na vrsto, je poljubila Jezusov obraz na križu i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh