Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletno srečanje mladih salezijancev

Za vas piše:
J. P.
Objava: 27. 08. 2024 / 06:20
Oznake: Duhovnik, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.08.2024 / 06:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poletno srečanje mladih salezijancev
Udeleženci z vseh vetrov salezijanske Slovenije. FOTO: Don Bosko Slovenija

Poletno srečanje mladih salezijancev

Po pestrem poletju z mnogimi pastoralnimi obveznostmi in s sodelovanjem na poletnih programih za mlade so se mladi sobratje salezijanci minulo nedeljo, 25. avgusta 2024, ponovno srečali na Rakovniku, Žalah in Trsteniku.

Kot je na portalu Don Bosko Slovenija zapisal Domen Kos, so tradicionalno poletno srečanje začeli na Rakovniku s pozdravom inšpektorja Petra Končana, inšpektorialnega ekonoma Janeza Potočnika in članov ekipe za začetno formacijo, ki budno bdijo nad kakovostjo začetne formacije mladih salezijancev v Sloveniji, nadaljevali pa z medsebojno podelitvijo poletne izkušnje.

Ob grobu Božjega služabnika Andreja Majcna. FOTO: Don Bosko Slovenija

Ob grobu Andreja Majcna

Po kosilu v rakovniški salezijanski skupnosti in kratki rekreaciji v telovadnici mladinskega centra so se udeleženci na Žalah v zahvali za svoj redovni poklic in molitvi za poklicno rodovitnost slovenske salezijanske inšpektorije ustavili ob grobu Božjega služabnika Andreja Majcna in drugih salezijancev, pokopanih na ljubljanskih Žalah.

S skupnostjo starejših in bolnih salezijancev

Nato so se na Trsteniku srečali s skupnostjo starejših in bolnih salezijancev. Domači župnik Franc Brečko jim je predstavil notranjost obnovljene župnijske cerkve sv. Martina in mežnarije ob njej, ki je namenjena bivanju in počitnikovanju manjših mladinskih skupin. Skupaj s sobrati so molili in večerjali ob skupni mizi, kar jih je napolnilo tudi z lepimi vtisi skupnosti in za mnoge novimi (duhovnimi) vezmi s starejšimi sobrati.

Skupaj s sobrati so molili in večerjali ob skupni mizi, kar jih je napolnilo tudi z lepimi vtisi skupnosti in za mnoge novimi (duhovnimi) vezmi s starejšimi sobrati. FOTO: Don Bosko Slovenija

Z dvema prednovincema

»Veseli smo, da lahko vsako leto en poletni dan v celoti namenimo medsebojnemu druženju, čeprav se zberemo 'z vseh vetrov' salezijanske Slovenije. Tokrat smo bili še zlasti veseli navzočnosti dveh prednovincev Luka in Elijasa, ki se po uspešno opravljenem poletnem tečaju italijanščine v začetku septembra vračata na Colle don Bosco, kjer bosta s kolegi iz vse Evrope vstopila v leto noviciata, intenzivnega življenja v razločevanju salezijanskega redovnega poklica,« je še zapisal Domen Kos.

Zahvala Lojzetu Dobravcu

Obenem se je še zahvalil sobratu duhovniku Lojzetu Dobravcu, ki je kot glavni koordinator pripravil letošnje poletno srečanje in bo tudi v novem pastoralnem letu najbolj bdel nad razločevanjem in oblikovanjem mladih v salezijanskih skupnostih in ustanovah, v katerih delujejo (Rakovnik, Želimlje, Kodeljevo, Celje, Maribor).

FOTO: Don Bosko Slovenija

Nalaganje
Nazaj na vrh