Poletne kuharske radosti
Poletne kuharske radosti
Lazanja z bučkami in panceto
Panceto na olju in česnu popečemo, nato 5 minut dušimo še bučke, primešamo paradižnik in 3 dl vode, solimo, zavremo in odstavimo. Posebej v kozici na maslu zmešamo moko in z metlico postopno vmešavamo še mleko ter solimo. Kuhamo 5 minut, vendar naj bo bešamel nekoliko bolj tekoč kot sicer, saj imamo suhe testenine, ne svežih.
V model naložimo nekaj žlic bešamela, naložimo plast testenin, plast bešamela, malo bučkine omake, kose mocarele in sem in tja nekaj naribanega parmezana. Plasti ponavljamo, na vrhu pa pustimo testenine, bešamel, malo mocarele in parmezana. Prekrijemo z alu folijo in pečemo pri 180 stopinjah 45 minut, nato odkrito pri 200 stopinjah še 10 minut.
Paradižnikova juha z blekci
Paradižnik narežemo na večje kose in v loncu z malo vode podušimo. Prilijemo še vodo, pretlačimo s paličnim mešalnikom in nato precedimo, da odstranimo semena in večje kose lupin.
Juho začinimo s česnom, solimo,...