Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletna noč v Vatikanskih muzejih

Objava: 20. 07. 2009 / 09:49
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poletna noč v Vatikanskih muzejih

Če ste konec tedna v Rimu, si jo privoščite!

V Vatikanskih muzejih letos prvič ponujajo poletno muzejsko noč z Michelangelom in Raffaelom: 24. julija bodo papeške zbirke umetnin obiskovalcem na ogled do 23. ure, so sporočili pri tiskovnem uradu Svetega sedeža. Tako si bodo ljubitelji umetnosti lahko ogledali antične skulpture na muzejskem dvorišču v luninem siju, Sikstinsko kapelo pa doživeli ‘v miru nočne tišine’. Kot so zapisali v sporočilu, je posebno doživetje tudi ‘sončni zahod nad Vatikanskimi vrtovi’.

Vatikanski muzeji bodo tako po zgledu pariškega muzeja Louvre in galerije Uffizi v Firencah meščanom ponudili priložnost, da izkusijo posebno svetlobo in atmosfero. Kot je dejal direktor Vatikanskih muzejev Antonio Paolucci, gre tudi za poskus, da bi ljudi zvečer potegnili izpred televizorjev, in, kot je dodal, ‘kaj bi lahko bilo bolj izjemnega, kot sredi rimskega poletja preživeti večer v Vatikanskih muzejih’. Če bo v muzeju, ki letno pritegne več kot štiri milijone obiskovalcev, podaljšan odpiralni čas naletel na dober odziv, bodo akcijo ponovili, saj bodo tako tudi lažje razporedili številne obiskovalce.

Vstopnice za večerni obisk Vatikanskih muzejev je potrebno predhodno rezervirati na spletnem naslovu

http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/index.html

24. julija bodo muzeji odprti od 19. do 23. ure, cena vstopnice pa je 14 evrov (s popustom 8 evrov), v kar so všteti tudi 4 evri za rezervacijo.

Vatikanski muzeji so sicer odprti od ponedeljka do sobote od 9. do 18. ure.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh