Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pojdite. Končno! V svet.

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 10. 07. 2024 / 08:25
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2024 / 10:12
Pojdite. Končno! V svet.
Razlaga evangelija D28 2024. FOTO: SHUTTERSTOCK

Pojdite. Končno! V svet.

Jezus izbira učence, sestavlja ekipo »najboljših«. Čaka jih naloga, da bodo njegovo delo ponesli po vsem svetu. Omenja jim sicer, da jih čaka stiska in palica in skromnost, če že ne revščina, a tega ne slišijo. Navdušenim nad njegovo družbo se jim začne dozdevati, da je že kaj na njih, če jih je izbral.

In komaj jih je zbral, jih že pošilja. Zakaj po dva? Če želi, da se njegov nauk razširi čim prej in čim dlje, bi bilo bolje, da bi jih poslal vsakega zase. Šli bi na dvakrat več krajev, v dvakrat več smeri. Stoodstotni porast oznanila, pričevanja, duhovnega profita. Ne, ostaja zvest tradiciji Stare zaveze, da se pričevanje potrjuje z vsaj dvema pričama.

Pomembno je, da v pričevanju vere nismo sami. Če imam vsaj še nekoga ob sebi, se gotovo poveča verodostojnost, moč besede; dopolnjujemo se, doživljamo občestvo, prijateljstvo, pomoč. Če naletimo na nasprotovanje, je v paru veliko lažje ostati miren in zvest oznanilu.

Evangeliji je sicer šele na začetku, toda odločno se je prevesil. Do sedaj je bil glavni glagol, ki smo ga srečevali ob Jezusu: Pridi. Ta glagol se sedaj prelomi v: Pojdite. Končno! V svet. Poslanstvo, ki ga prejmejo učenci, ni nič drugega kakor nadaljevanje Jezusovega dela, njegovega učenja in njegove prisotnosti v svetu.

Od vrat do vrat

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh