Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poistovetil se je s Kristusom

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 30. 08. 2024 / 13:14
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2024 / 08:14
Poistovetil se je s Kristusom
Andrej Bordin. FOTO: Splet

Poistovetil se je s Kristusom

Blaženi Andrej Bordin, redovnik »Ničesar ni mogel dati, vendar je naredil vse, kar je lahko, in še več, da bi jim olajšal življenje. Ni imel ne zdravil ne materiala, vendar ti je bil blizu, pomagal ti je, povedal nekaj besed luči, ti dal moč, da si molil, da si še vedno upal. Osebno se v teh dveh mesecih, ko sva bila skupaj, ne bojim reči, da je bil moj oče.« /pričevanje sojetnika/ »Brat Ludvik ni samo sledil Kristusu, ampak se je z njim poistovetil in tako izžareval njegovo ljubezen med ubogimi, ki jim je služil.« »Navadite se imeti močne roke za lajšanje telesnih tegob, vendar ohranite svoje srce in razum združena z Bogom v nenehni molitvi.«

Redovno ime: Ludvik od Marije Tolažnice 
Rojstvo: 12. avgusta 1922, v vasi Castellinaldo d'Alba v po-

krajini Cuneo v SZ Italiji.

Smrt: 25. avgusta 1977 v Torinu v Italiji.

Družina: Rodil se je v številni vinogradniški družini. Oče Jakob in mati Rozina, sta imela osem otrok, Andrej je bil tretji.

Mladost: Bolj kot za študij je bil nadarjen za šport. S svojo atletsko postavo je postal prvak v gimnastiki, rad je kegljal. Po končani osnovni šoli je očetu pomagal obdelovati vinograde in se ni nikoli utrudil, čeprav je vedno delal za dva.

Katoliška akcija: Svojo mladost je preživljal med župnijo in delom doma. Komaj osemnajstletnega ga je domači župnik imenoval za predsednika župnijske Katoliške akcije.

Vojak: Januar...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh