Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podelitev sredstev dobrodelne akcije Luč miru iz Betlehema 2020

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 23. 02. 2021 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2021 / 19:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Podelitev sredstev dobrodelne akcije Luč miru iz Betlehema 2020

Podelitev sredstev dobrodelne akcije Luč miru iz Betlehema 2020

Skavti so večino zbranih sredstev podarili inštitutu Lunina vila.

Predstavniki skavtinj in skavtov so predstavili projekt Luč miru iz Betlehema 2020. FOTO: Jana Podjavoršek



Na novinarski konferenci, ki jo je v parku Zavoda sv. Ignacija organiziralo Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), so predstavniki skavtinj in skavtov predstavili projekt Luč miru iz Betlehema 2020, s katerim že tri desetletja po slovenskih domovih prižigajo Luč miru, in inštitutu Lunina vila predali sredstva dobrodelnega namena, ki so jih zbrali z omenjeno akcijo.

Teja Čeč in Jernej Gačnikar, odgovorna voditelja projekta Luč miru iz Betlehema v Sloveniji, sta predstavila poslanico Luči miru 2020, ki je bila v nastalih razmerah zaradi epidemije luč, ki je ogrela, pomirila in nas drug drugemu približala. Akcija Luč miru 2020 pa je bila tudi toplo povabilo, da pridemo bliže drug k drugemu, kot so zapisali v poslanici.


Darilni bon je, hvaležna in presenečena nad zneskom, prejela predstavnica Lunine vile, Anja Erjavec. FOTO: Jana Podjavoršek


Na novinarski konferenci so podarili večino zbranih sredstev dobrodelne akcije Luč miru iz Betlehema 2020 inštitutu Lunina vila, ki nudi psihosocialno pomoč otrokom in odraslim v stiski. Darilni bon je prejela predstavnica Lunine vile, Anja Erjavec. Presenečena nad zneskom je izrazila hvaležnost, da bodo lahko s temi sredstvi omogočili psihosocialno pomoč trem dodatnim otrokom. Manjši del zbranih sredstev pa so tudi letos namenili pomoči v Libanonu.

»Takoj po prvem zaprtju smo naredili med skavti anketo Skavt, kako si,« je Nejc Kurbus, načelnik ZSKSS, pojasnil, zakaj so se odločili za tovrstno pomoč. »Na podlagi rezultatov smo ugotovili, da so otroci v stiski, čeprav k skavtom prihajajo otroci iz relativno urejenih družin. Jasno nam je postalo, da bo treba v naši družbi nekaj spremeniti.«
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Luč miru iz Betlehema prišla v Slovenijo

Priznanje skavtoma za predanost in čut za sočloveka

Luč miru iz Betlehema prihaja tudi letos

Luč miru iz Betlehema tudi v koronaletu po vsej Evropi

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh