Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podajmo eno roko človeku, drugo Bogu

Za vas piše:
Kristina Vrčon
Objava: 31. 10. 2012 / 19:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Podajmo eno roko človeku, drugo Bogu

V različnih krajih po Sloveniji je v preteklih dneh projekt Podaj MI Roko, s katerim Frančiškova mladina želi razširiti sporočilo miru.

Pred šestindvajsetimi leti je papež Janez Pavel II. v Assisiju zbral predstavnike različnih verstev, da so skupaj vsak na svoj način molili za mir. Vsako leto konec oktobra kot odmev na ta dogodek Frančiškova mladina pripravlja srečanje Podaj MI Roko. Letos smo želeli z geslom »Sestavi se v mir!« spomniti ljudi, da je v tej sestavljanki miru pomemben vsak človek.

Največje srečanje je bilo v Vipavskem Križu, saj je bilo trajalo dva dneva. V petek zvečer smo se mladi zbrali v župnijski cerkvi in najprej prisluhnili koncertu ritmično duhovne glasbe. Tako kot je rekel eden od nastopajočih, nas Bog nagovarja tudi po glasbi in prav z njo smo mladi želeli izraziti vse tisto, kar čutimo v sebi in prinesti to pred Boga v taizéjski molitvi. Že stara modrost pravi, da ne moreš deliti miru, če ga sam nimaš in prav ta lastni mir smo iskali v petkovem večeru.

V soboto pa je bilo potrebno ta osebni mir prenesti še med druge. Zato je sledil festival zborčkov in zborov vseh generacij iz celotne Vipavske doline. S pesmijo in srečanjem se je sporočilo miru širilo kot krogi na vodni gladini. Vrhunec srečanja pa je bila maša, ki jo je daroval škof Pirih. V nagovoru je dejal, da je pomembno prizadevanje za mir, vendar le-tega brez Boga ne moremo doseči. Zato si moramo prizadevati, da eno roko podajamo sočloveku, drugo pa Bogu.

Frančiškova mladina si prizadeva, da Podaj MI Roko ne bi bil le enkratni dogodek v letu, ko bi se spomnili, da je mir pomemben. Želeli bi si, da bi nas njegovo sporočilo prizadevanja za mir tako na osebnem kot družbenem področju spremljajo skozi celo leto. Zato je vsak povabljen, da postane del sestavljanke miru tako kot to počnejo Frančiškovi bratje in sestre, ko vsakega 27.-tega v mesecu molijo za mir. Vsak lahko takrat svojo molitev nameni za mir, tak kot se mu zdi, da je najbolj potreben in postane košček velike sestavljanke miru.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh