Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Požar pod Socerbom še ni pogašen, a razmere pod nadzorom

Za vas piše:
A. R.
Objava: 10. 08. 2022 / 07:10
Oznake: Nesreča
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2022 / 10:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Požar pod Socerbom še ni pogašen, a razmere pod nadzorom
Gasilcem v boju s požarom ponovno prihaja pomoč iz zraka. FOTO: Twitter

Požar pod Socerbom še ni pogašen, a razmere pod nadzorom

Gasilci nadaljujejo boj s požarom, ki se je v noči na torek vnel pod Socerbom v občini Koper. Pred dobrimi tremi urami sta bili aktivni še dve žarišči, ki pa sta bili po besedah vodje nočne izmene Davida Hrvatina pod nadzorom. Glede na to, kako je kazalo - skrbi je povzročala predvsem burja -, je stanje še dobro, je dodal.

S pomočjo kanaderjev in helikopterjev so se gasilci s požarom včeraj borili cel dan, zvečer sta bili aktivni še dve žarišči.  Na terenu je še vedno 130 gasilcev, gašenje prevzema dnevna izmena, pripravlja pa se tudi vnovična pomoč pri gašenju iz zraka s helikopterji. 

V torek so požar gasili tudi s tremi slovenskimi vojaškimi helikopterji, slovenskim letalom pilatus, dvema italijanskima helikopterjema in dvema italijanskima kanaderjema. Po torkovih popoldanskih podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je gorelo na približno 15 hektarjih, kot je ocenil Hrvatin, se je ta številka proti večeru nekoliko povečala.

Zaradi požara pod Socerbom je bil včeraj aktiviran državni načrt zaščite in reševanja ob velikem požaru v naravnem okolju.

Koprski župan Aleš Bržan je v torkovi izjavi za medije dejal, da oskrba s pitno vodo še ni ogrožena. Pojasnil je, da je Uprava RS za zaščito in reševanje res preusmerila nekaj gasilskih cistern iz vodarne Rižanskega vodovoda na požarišče, vendar sta Slovenska vojska in Civilna zaščita kmalu zagotovili dodatne tovornjake.

Nalaganje
Nazaj na vrh