Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Počitniško dihanje

Za vas piše:
Klara Gabrovšek
Objava: 31. 07. 2015 / 13:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Počitniško dihanje

Končno je tu čas umiritve, da si zmorem vzeti čas zase, za svojo posodo Svetega Duha, za svoje telo in za glavnega najpomembnejšega varuha in stanovalca našega templja – za Jezusa.

Vdih, izdih, globok vdih, še daljši izdih. Sproščen,umirjen, miže poslušaš svoje dihanje. Zavedaj se svojega telesa, vsakeaktivnosti organov pri osnovni  nezavednipreživetveni funkciji.  Končno je tu časumiritve, da si zmorem vzeti čas zase, za svojo posodo Svetega Duha,  za svoje telo in za glavnega najpomembnejšegavaruha in stanovalca našega templja – za Jezusa.

Poletni čas omogoča, da lahko dodobra zadihamo nevsakdanje,mirnejše, sproščujoče. Med celoletnim hitenjem, šolo, študijem, vseh obveznostihin stresnih dolžnostih vse srkamo vase, vdihujemo, nabiramo, shranjujemo, napenjamomoči, da bi se z vsem uspešno spopadli, vse premagali, se z vsem napolnili.Stvari nas napolnijo, da smo prepolni, utrujeni, vsega siti in sitni. Mnogestvari nas napolnijo, ne pa izpolnijo. Smo napolnjeni, ne pa izpolnjeni. V tempoletnem času si dovoli tudi izdihniti. Poslušanje telesa nam pove, da jenajbolj zdrav zmeren vdih in dolg izdih. Predstavljaj si, kako se ob izdihuodpoveš stresu, napetostim, nervozi, nepotrpežjivosti bližnjih, zadirčnosti vpogovoru. Izdihni vse slabo, kar te drži zvezanega, kar te bremeni, otesnjuje,veže, ovira, da se ne bi zmogel v Jezusu umiriti. Šele dober izdih pripravi prostorza pravi vdih. Vdih Boga Očeta, Stvarnika, ki te je ustvaril po svoji podobi.Vdih Jezusa Kristusa, Odrešenika, ki je za tvoje zveličanje daroval življenje.Vdih Svetega Duha in njegovih milosti, darov in blagoslovov.

Preživi kakovostne počitniške dni ob vdihih Svete trojicev duhovni umiritvi in tišini. Edino to nas zares zdrami, da zmoremo najtiresnični mir, ki nas odpočije, podari pravih moči in duhovno izpolni.

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh