Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Počitniški dnevi družin Aninega sklada

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 20. 07. 2024 / 21:10
Oznake: Maša, Mladi
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.07.2024 / 21:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Počitniški dnevi družin Aninega sklada
V Kančevcih je letos na počitnicah Aninega sklada zabeležena najvišja udeležba doslej. FOTO: Karlo Smodiš

Počitniški dnevi družin Aninega sklada

Na počitnicah Aninega sklada v Kančevcih letos rekordna udeležba 21 družin s skupaj več kot 140 člani se je od nedelje, 14 julija, do sobote, 20. julija, mudilo na počitnicah Aninega sklada v Domu duhovnosti v Kančevcih.

»Letos smo zabeležili največ udeležencev odkar Anin sklad organizira počitnice za družine, ki so vključene vanj,« je povedala podpredsednica uprave sklada Nadja Mehle. »Posebej veseli smo večjega števila mladih, ki so imeli poseben program,« je še dodala.

Duhovni vodja počitnic, kapucin p. Primož Kovač je tudi v sklepni sobotni maši, govoril o rdeči niti počitnic – Nisem sam-a. »Najprej je z nami vedno in povsod Bog, ki nam na našo življenjsko pot pošilja moža, ženo, otroke, sorodnike, prijatelje, nebeške zavetnike in angele varuhe … Nikoli nismo zares sami, čeprav se lahko kdaj v življenju počutimo same. Prav zato so take počitnice spodbuda in tudi utrjevanje medsebojne povezanosti,« je dejal p. Primož.

Zahvala. FOTO: Karlo Smodiš 

Pester program je bil pisan na kožo tako najmlajšemu nekaj mesečnemu dojenčku kot babici in dedku, ki sta na počitnice prišla z vnuki. Posamezni dnevi so imeli posebne poudarke ob vsakodnevni rutini, ki je zajemala jutranjo molitev hvalnic, telovadbo in mašo.

Ekipa redovnikov in redovnic z animatorko Mirjano iz Veržeja je poskrbela za poseben program za predšolske otroke, šolske punce in fante posebej in mlade. Tako so se starši lahko dopoldne in del popoldneva posvetili svojim temam in dejavnostim.

V ponedeljek so imeli dopoldne posebej srečanje ženske in moški, popoldne pa zakonci vsak zase. V torek jih je obiskala Katja Jarc iz Inštituta Integrum, popoldne pa so izkoristili za kopanj v Termah Vivat. Sreda je bila namenjena romanju v Rotundo v Selu, popoldne pa so namenili spokornemu bogoslužju ter spovedi. Mednje je prišel tudi p. Milan Kos, predsednik uprave Aninega sklada.

Pri maši. FOTO: Karlo Smodiš 

V četrtek so se podali na odkrivanje Prekmurja. Obiskali so Cankovo, kjer so jih domačini presenetili z gostoljubnim in toplim sprejemom z okusom po sladkem, Kuzmo, Tromejo in Ženavlje z znano kroglo, ki je ostala po pristanku stratosferskega balona leta 1934. Mladi so ta dan krenili po svoje in z bratoma Jožkom in Domnom prespali pri Gradu na Goričkem in se peš vrnili naslednji dan v Kančevce. Kot je povedal b. Domen je bila to za vse duhovno izjemno bogata izkušnja, saj so na poti in zvečer odirali resna in tehtna življenjska vprašanja.

V petek sta jih obiskala zakonca Danijela in Jan Škrobar in pričevala o izzivih, težavah in radostih življenja več generacij pod isto streho. Popoldne so se družine pomerile v športnih igrah v slogu Igre brez meja, večer pa je minil v programu »pokaži kaj znaš«, kjer so presenečeni ugotovili, koliko talentov se skriva v posameznih družinah.

Počitnice so sklenili v soboto z refleksijo in mašo, pri kateri so si izrazili zavezanost, da bodo ostali povezani in med zahvalami tudi hvaležnost vsem sodelujočim pri Aninemu skladu, še posebej donatorjem, ki so počitnice omogočili.

Kupi v trgovini

Ti, prav ti
Za otroke
19,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh