Počistimo svojo kuhinjo!
Počistimo svojo kuhinjo!
»Pozdravljeni. Rada bi vaše mnenje o tem, kako pogosto naj bi čistili koše za smeti, police hladilnika, notranjost mikrovalovne pečice, opekača kruha, pečice in podobnega. Zanima me tudi, pri kateri temperaturi naj bi pomivali posodo v stroju, saj nekateri trdijo, da je tudi 40 stopinj več kot dovolj.« Tako sprašuje zvesta bralka.
Naj začnemo torej od podstrehe proti kleti ali obratno, v vsakem primeru se prej ali slej ustavimo v kuhinji. Končni rezultat čiščenja in pospravljanja ni le bleščeča kuhinja, ampak predvsem zdrav in bolj varen vsakdan, v katerem se počutimo dobro, v njem je večje veselje bivati in se lotiti priprave hrane.
Visoka temperatura je boljša od čistil
Več ovir postavimo, bolj zaščiteni smo pred mikroorganizmi, pri tem pa jaz več stavim na visoko temperaturo in soparo kot na »čudodelna« čistila. Svetujem pomivanje pri najmanj 60 stopinjah, enkrat na mesec vsaj tudi pomivanje pri višji temperaturi in daljši čas, da se očistijo še ce...